Muziek in de boomgaard in Roosendaal
Lunchconcert.
Lunchconcert. (Foto: Fons Papendorp)

Muziek in de boomgaard in Roosendaal

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Terwijl de zon aan een strakblauwe hemel stond, liep de boomgaard aan de Damastberg 108 in Roosendaal, afgelopen zondag vol bezoekers.


Tijdens het succesvolle Open Monumentenweekend, konden de bezoekers aan de Tolbergse Schuurkapel deze middag genieten van een muzikale omlijsting door een gevarieerd concert. Muziek die in de open lucht gebracht wordt geeft altijd een extra dimensie, zo bleek ook deze zondagmiddag. Rekening houdend met de 1,5 meter afstand luisterden de bezoekers ademloos naar de uitvoerenden. Drie jonge leerlingen van de pianiste Nadia Rutkovska lieten horen wat het dagelijks oefenen op de piano oplevert. Nadia zelf een getalenteerde professionele pianiste liet de mensen genieten van haar prachtig pianospel hetzij solistisch hezij als begeleiding van Gunita Kronberga. Velen kennen deze muzikale duizendpoot als dirigente van diverse koren. Daarnaast is zij een begenadigd zangeres die haar vocale talenten ook deze zondagmiddag liet horen.

Het concert bleek een schot in de roos en is zeker voor herhaling vatbaar. Het bestuur van de Stichting Kerstens die voor het onderhoud van de Tolbergse Schuurkapel zorgt, hoopt in de toekomst te kunnen beschikken over een akoestische piano hetgeen de muzikaliteit nog meer ten goede zal komen.

Na afloop van dit geslaagde lunchconcert grepen de vele aanwezigen de gelegenheid aan de tuin gelegen achter de Tolbergse Schuurkapel te bezoeken. Een voor velen onbekende plaats van rust in de verder levendige wijk Tolberg.
Alle betrokkenen bij de Tolbergse Schuurkapel bezoekers zowel als bestuur hopen binnen afzienbare tijd op een volgende muzikale gebeurtenis. Opnieuw werd deze middag duidelijk dat de Tolbergse Schuurkapel een echte plaats biedt voor ontmoeting in de meest brede zin van het woord.

Voor meer informatie over deze fraaie locatie in Roosendaal en de mogelijkheden die er zijn wordt verwezen naar de website: www.tolbergseschuurkapel.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>