Afbeelding

Rijwieltoerclub De Smid neemt veldtoertocht over

Nieuwsbrief

SPRUNDEL – Rijwieltoerclub (RTC) De Smid heeft de organisatie van de veldtoertocht die aan het einde van decembermaand wordt gehouden overgenomen van De Moedige Mannen.

“Wij hadden als toerclub nog geen evenement en we kregen het verzoek van De Moedige Mannen om de rit over te nemen. Dat hebben we na kort beraad gedaan”, vertelt bestuurslid Frank de Jong van RTC De Smid. De veldrit vindt dit jaar plaats op zondag 27 december.

Inmiddels heeft de vereniging meer dan vijftig vrijwilligers op de been gebracht die helpen om de veldtoertocht in goede banen te leiden. “Al onze leden helpen die dag mee. Ook zijn er echtgenotes en andere goede bekenden die hebben aangeboden om een steentje bij te dragen. Zo heeft Buurtvereniging De Boskrekels spontaan aangeboden om te helpen”, geeft De Jong aan.

Afstanden Deelnemers aan de veldrit kunnen kiezen uit afstanden van 28 en 45 kilometer. “De 28 kilometer is vooral voor de recreant en de beginnende ATB’er en de 45 kilometer richt zich op de geoefende veldrijder”, vertelt De Jong. Inschrijven kan tussen 8.30 en 10.00 uur bij Brasserie de Pastorie aan Janstraat 62 in Sprundel. Voorgaande jaren was de start altijd op sportpark De Kerlinge, maar dat heeft de organisatie veranderd.

Parcours De routes voeren de deelnemers over het platteland van Sprundel en Schijf en door natuurgebied de Pannenhoef. Ook gaat een gedeelte van het parcours door de bossen van Essen en Horendonk. Daar rijden de ATB’ers over een aantal heuveltjes. Negentig procent van het traject is onverhard. De routes zijn goed begaanbaar, maar vormen toch een behoorlijke uitdaging voor de veldrijders. “De sport is erg intensief. Je moet veel draaien en keren. Ook is het zwaar door zand te rijden”, geeft De Jong als enkele voorbeelden aan. Deelnemers RTC De Smid heeft er bewust voor gekozen om de veldtoertocht aan het einde van december te houden. “Op dat moment worden er in de regio weinig andere ATB-ritten gehouden. We mikken vooral op deelnemers uit West-Brabant en de Noorderkempen. Zo hebben we geflyerd van Ossendrecht tot Breda. Ook staan we op de regionale ATB-kalender”, meldt De Jong. De vereniging streeft ernaar om van veldrit De Smid een jaarlijks terugkerend evenement te maken.  Voor de eerste editie mikt de toerclub op 800 deelnemers. “Dan zijn we tevreden”, besluit De Jong.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief