Afbeelding

Startbijeenkomst bestuurstafel Sociaal Domein

Nieuwsbrief

ETTEN-LEUR – In het bestuurs- en vergadercentrum in Etten-Leur heeft de aftrap plaatsgevonden van de bestuurstafel Sociaal Domein met de wethouders (of vervangers) van de zes samenwerkende gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Zundert en Etten-Leur. Deze bijeenkomsten zijn in het leven geroepen om alle vaak losse overleggen die er bestonden te structureren naar een gezamenlijk overleg met een frequentie van een vaste dag per maand.

Vanaf 1 januari 2015 zijn alle gemeenten verantwoordelijk voor de meeste taken op het gebied van Jeugdwet, Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Participatiewet (werk), kortweg het Sociaal Domein. Deze verantwoordelijkheden lagen eerder bij de overheid en deze veranderingen van overheid naar gemeenten worden decentralisaties genoemd.

Nadat al eerder de zes samenwerkende gemeenten hun visie in het beleidsplan ‘Goed voor elkaar’ hadden neergelegd, is de doelstelling van de bestuurstafel om alle onderwerpen hieruit zowel bestuurlijk als ambtelijk te stroomlijnen en om op een slimme manier samen te werken. “Een heel belangrijke taak is dat de inwoners met hun vraag naar het juiste loket worden verwezen en niet eerst alle loketten hoeven af te gaan", noemt de Etten-Leurse wethouder Jean-Pierre Schouw, tevens voorzitter van de vergadering, als één van de concrete doelstellingen. TEKST EN FOTO NICO KORSTEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief