VANnU en het Markiezaat fuseren tot Bibliotheek West-Brabant

RUCPHEN - Bibliotheek VANnU en het Markiezaat fuseren per 1 januari 2020 tot de Bibliotheek West-Brabant. Als grotere organisatie kan de bibliotheek zich beter voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst. 


VANnU en Het Markiezaat gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder als de Bibliotheek West-Brabant. Hiermee hopen de bibliotheken zich als grotere organisatie nog beter voor te kunnen bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Zo kan de dienstverlening aan de inwoners van de betrokken gemeenten, Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert uitgebreid en verdiept worden.

Zo hoopt de bibliotheek de huiskamer van de stad te worden. Een plek waar ontmoeten en ontdekken centraal staan. Ook wil de organisatie programma's ontwikkelen en invoeren die gericht zijn op het bestrijden van laaggeletterdheid, het stimuleren van leesplezier, mediawijsheid en het schoolbibliotheekwerk.

Bij Bibliotheek West-Brabant werken in totaal 90 bibliotheekprofessionals en 200 vrijwilligers. Deze mensen staan dagelijks vanuit  vestigingen en servicepunten, 6 taalhuizen en ruim 100 scholen voor de inwoners klaar. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief