Sloop panden in Processiepark van start gegaan
Foto: Gemeente Rucphen

Sloop panden in Processiepark van start gegaan

SINT WILLEBRORD - Wethouder Martien de Bruijn heeft maandagmiddag het startsein gegeven voor start van de sloop van een aantal panden in het Processiepark in Sint Willebrord. Het park krijgt met de sloop een compleet groen karakter en wordt hiermee voor inwoners en bezoekers een nog meer aantrekkelijke groene plek om te verblijven.


Het Processiepark is een unieke en belangrijke groene plek in het dorp. In het park ligt de kerk, de kruiswegstaties en de bekende Lourdesgrot. Onderdelen van het park zijn ook aangewezen als Rijksmonument.

De apotheek, huisarts en fysiotherapie zijn inmiddels verhuisd naar een nieuw pand aan de andere kant van de Pastoor Bastiaansensingel, op de plek van het voormalige Parkzicht.  Met medewerking van provincie Noord-Brabant kunnen nu de oude panden van deze voorzieningen gesloopt worden.

Volgens de wethouder komt geen bebouwing meer terug. "We hebben de intentie om op deze plaatsen een verblijfsgebied te creëren. Momenteel zijn we in overleg met partijen - die in de buurt van het park gevestigd zijn - over de toekomst van het park. We willen samen graag een park waar het goed vertoeven is."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief