Foto: Addo Sprangers

Start aanleg zuidelijke tak Omleiding Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord na zomervakantie

RUCPHEN - Aannemersbedrijf Dura Vermeer start na de zomervakantie met de aanleg van de zuidelijke tak van de Omleiding Rucphen- Sprundel -Sint Willebrord. Dat meldt de Gemeente Rucphen. De verwachting is dat de zuidelijke tak in april 2021 wordt opgeleverd. Daarmee is dan het zuidelijke deel van de omleiding rond de kernen Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord een feit. 


Alle aannemers die de gemeente had uitgenodigd om in te schrijven, hebben daadwerkelijk ingeschreven. De aanbieding van Dura-Vermeer kwam daarbij als beste uit de bus

Zuidelijke tak

Bij de zuidelijke taak gaat het om een nieuwe verbinding tussen de Sprundelseweg (vanaf de Industriestraat) en de Vorenseindseweg. Ook komt er een betere aansluiting van de Vorenseindseweg op de Zundertseweg. De omleiding moet straks doorgaand verkeer uit de kernen weren en het bedrijventerrein beter bereikbaar maken. De omleiding wordt in fases aangelegd. Onderdeel daarvan is de aanleg van drie nieuwe wegtracés. De tracédelen A/Oost (Verlengde Vosdonkseweg) en B/West (Verlengde Helakkerstraat) zijn reeds gereed. Verder zijn enkele rotondes aangelegd en zijn bestaande wegen die onderdeel uitmaken van de omleiding, vernieuwd en verbreed.

Voorbereiding

“De omleiding rond de kernen Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord is een van de grootste projecten in geschiedenis van onze gemeente,” licht wethouder Martien de Bruijn toe. “We hebben dit jarenlang voorbereid. De omleiding hebben we in fases aangelegd. Een groot deel van het verkeer maakt nu al gebruik van de Omleidingsweg. Dat zorgt voor een goede afwikkeling van het doorgaand verkeer waardoor de overlast van verkeer in de kernen is verminderd. Belangrijk voordeel van de Omleiding is ook dat bedrijventerrein De Nijverhei en De Binnentuin beter bereikbaar zijn. Uiteraard zullen we de oplevering van de Omleiding straks feestelijk vieren.” 

De Leijkens

Inmiddels is ook gestart met de voorbereidingen voor het allerlaatste deel van de omleidingsweg: de aanleg van een weg om de toekomstige nieuwbouwwijk De Leijkens. Deze weg verbindt de Gebrande Hoefstraat met de Rucphenseweg, zodat het verkeer uit Roosendaal niet meer door de kern van Rucphen hoeft te rijden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief