Bobbie Traksel: 'Iedereen is honderd procent gedreven om fantastische koersen weg te zetten'
Bobbie Traksel: 'Iedereen is honderd procent gedreven om fantastische koersen weg te zetten' (Foto: Bobbie Traksel)

Verlate Tour de France betekent vervroegde vakantie voor Bobbie Traksel

RUCPHEN - Geen Olympische Spelen, geen EK Voetbal én een naar 29 augustus tot 20 september verplaatste Tour de France. Wie deze zomer van plan was om al deze sportevenementen te volgen, kwam bedrogen uit. Voor de in Rucphen woonachtige Bobbie Traksel betekent de verlate Tour de France dat hij nu een vervroegde vakantie geniet.


De voormalige profwielrenner verslaat als commentator namelijk wielerwedstrijden voor Eurosport en zal in die hoedanigheid straks ook present zijn in Frankrijk om de verschillende etappes van de Tour de France van commentaar te voorzien. “Normaal gesproken was het voor mij de voorbije weken volle bak werk geweest, maar ik heb nu echt vakantie.” 

Vuelta

Dat de Vuelta dit jaar uiteindelijk niet door de regio mocht trekken, vindt hij meer dan jammer. “De Vuelta is een kans in de categorie ‘once in a lifetime’. Aan de toewijzing van start en etappes gaat een flinke lobby vooraf. Daarnaast heeft de organisatie al flink geld gekost. Het is maar afwachten of de Vuelta in de nabije toekomst alsnog naar Nederland komt.” 

Gedreven

De grote financiële belangen maken ook dat de Tour de France wel moét doorgaan, weet Bobbie Traksel. “We kunnen niet anders. Het evenement moet in leven worden gehouden, de ploegen moeten op de been worden gehouden en de renners moeten aan het werk worden gehouden. Iedereen is honderd procent gedreven om fantastische koersen weg te zetten. Hopelijk blijft een volgende coronagolf dan ook achterwege.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief