'Gemeente Rucphen heeft VV Schijf heel netjes geholpen'
Kantinebeheerder Paul Suijkerbuijk: 'Als het weer omslaat vinden we vast weer een creatieve oplossing om de kantine draaiende te houden'
Kantinebeheerder Paul Suijkerbuijk: 'Als het weer omslaat vinden we vast weer een creatieve oplossing om de kantine draaiende te houden' (Foto: Corine Roks)

'Gemeente Rucphen heeft VV Schijf heel netjes geholpen'

SCHIJF - Zo’n twee weken geleden werd VV Schijf opgeschrikt door een op corona positief getest staflid. Een vriendschappelijke wedstrijd werd stilgelegd en in overleg met de GGD hebben spelers uit het eerste met milde klachten zich laten testen. Alle spelers testten negatief en inmiddels hebben ze de eerste overwinning in de bekercompetitie in the pocket.


“Een makkelijke 0-2 overwinning in Nispen. Het eerste elftal speelt in de derde klasse. Onze dames, die in de tweede klasse spelen, boekten ook winst. Met een uitslag van 0-5 versloegen zij afgelopen zondag Roosendaal”, aldus kantinebeheerder Paul Suijkerbuijk. 

Hulp

Zo’n vier maanden lagen de inkomsten van de kantine stil. Suijkerbuijk, die als vrijwilliger de derde helft onder zijn hoede, heeft hierover: “De kantine is van de club en de Gemeente Rucphen heeft ons heel netjes geholpen. We kregen een mooi bedrag toegeschoven. Stevenden we in eerste instantie nog af op een rampjaar qua inkomsten, met deze bijdrage kunnen we het jaar toch nog netjes afsluiten”. Om volgens de richtlijnen van de RIVM te handelen, heeft de club de kantine verrijkt met een luifel. “Binnen moet worden besteld en buiten genuttigd. Tot nu toe werkt het prima. Als het weer omslaat vinden we vast weer een creatieve oplossing om de kantine draaiende te houden”. 

Salaris

De Schijfse voetbalclub over verdere overheidssteun: “Voor het salaris van onze trainer hebben we een beroep gedaan op NOW, de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid”. 

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief