Gemeente Rucphen: ‘Openingstijden sluiten aan bij wens inwoners’
Foto: Addo Sprangers

Gemeente Rucphen: ‘Openingstijden sluiten aan bij wens inwoners’

RUCPHEN - De huidige openingstijden van de Gemeente Rucphen sluiten aan bij de wensen en behoeften van inwoners. Dat blijkt volgens de Gemeente Rucphen uit de evaluatie van de openingstijden. Vooral het vooraf maken van een afspraak waarderen de inwoners. 


“We merken dat steeds meer inwoners vooraf een afspraak maken als zij iets op het gemeentehuis moeten regelen,” vertelt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. “Via een afspraak helpen we de klant snel en we weten waarvoor hij/zij komt. Dat is voor beide partijen erg prettig. Daarom stimuleren we het maken van een afspraak.”

Regie

“Vanwege corona hebben we de openingstijden aangepast,” vervolgt zij. “Het online maken van een afspraak is nu niet mogelijk. We vragen inwoners te bellen om een afspraak te maken. In sommige gevallen kunnen we telefonisch of digitaal helpen. In andere gevallen plannen we een afspraak in en weten we exact waarvoor de inwoner komt. Zo houden we tegelijk op dit moment de regie op het aantal klanten dat binnen het gemeentehuis is. Vanwege corona en de maatregelen is dat nodig. Straks is online een afspraak maken uiteraard wel weer mogelijk”.

Maatwerk

Vanwege het coronavirus werken de gemeentewinkel en de dienstverlening momenteel van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur op afspraak. Het gemeentehuis zelf is wel van 08.00 uur tot 17.00 uur open. Na corona gaan de volgende openingstijden gelden voor de gemeentewinkel en de dienstverlening: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur op afspraak en woensdag van 08.00 uur tot 20.00 op afspraak en voor vrije inloop. “Overigens kunnen inwoners op alle middagen bij ons terecht voor het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen. Desgewenst bieden we maatwerk, als een inwoner echt niet kan binnen onze reguliere openingstijden,” besluit burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief