Sint Nicolaas Intocht Comité Sint Willebrord teleurgesteld over niet doorgaan intocht Sint
<p>Het oude en nieuwe Sint Nicolaas Intocht Comit&eacute; Sint Willebrord, met v.l.n.r. Bas, Marsha, Bertus en Steffi.</p>

Het oude en nieuwe Sint Nicolaas Intocht Comité Sint Willebrord, met v.l.n.r. Bas, Marsha, Bertus en Steffi.

(Foto: Steffi Hermans)

Sint Nicolaas Intocht Comité Sint Willebrord teleurgesteld over niet doorgaan intocht Sint

SINT WILLEBRORD - Voor de kinderen in Sint Willebrord geen Goedheiligman en Pietenbal op de zondag na zijn aankomst in Nederland. Zo laat een teleurgestelde Steffi Hermans van het Sint Nicolaas Intocht Comité Sint Willebrord weten.


Wordt Sinterklaas normaliter vrolijk ingehaald door uitgelaten kinderen, nu is het stil in de straten van Willebrord op deze derde zondag van november. Ook de bewoners van Heidestede, waar de Sint elk jaar een tussenstop maakt, moeten het kinderfeest missen. 

“Heel jammer, we hadden bij de gemeente Rucphen een heel mooi coronaproof plan ingediend. Een grotere ronde door het dorp zonder samenkomst in Café Zaal ‘t Pleintje waar het Pietenfeest vorig jaar nog gehouden werd”, laat Hermans weten. “De regels die we kregen opgelegd waren niet uitvoerbaar. Zo waren mondkapjes verplicht, moesten we bij het uitdelen van het snoepgoed telkens van handschoenen wisselen en mochten we niet te dicht bij de omstanders komen. Ook moesten we erop toezien dat het publiek de anderhalve meter regel nauwkeurig op zou volgen. Zo niet, dan werd het feest afgeblazen. Handhaving zou toezien op het naleven van deze restricties”, aldus Steffi die tijdens de intocht normaal gesproken tot het Pietengilde behoort. 

Vrije dag

Samen met Marcha van Beers maakt zij deel uit van het Sint Nicolaas Intocht Comité. “De Sint had nu een vrije zondag. Zo ook onze vijftien Pieten die gewoon zwart zouden zijn. Een roetveegpiet past niet in onze cultuur. Iedereen kent elkaar, het zou alleen maar verwarrend zijn als de kinderen een Piet zouden herkennen”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief