Benita Hereijgers, directeur basisschool De Vindplaats, kijkt samen met haar team uit naar de terugkeer van de kinderen én hun ouders.
Benita Hereijgers, directeur basisschool De Vindplaats, kijkt samen met haar team uit naar de terugkeer van de kinderen én hun ouders. Foto: Benita Hereijgers

Basisschooldirecteur Benita Hereijgers: ‘We staan allemáál te springen om vaccin’

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - “Ik denk dat iedereen wel als eerste gevaccineerd zou willen worden,” zegt directeur Benita Hereijgers van basisschool De Vindplaats in Schijf. “We staan er allemáál om te springen.”

Toch is (een eventuele voorrangspositie bij) het vaccineren volgens haar geen onderwerp van gesprek binnen het team van de Schijfse basisschool. “We zijn volop bezig om het afstandsonderwijs goed te organiseren.” Bovendien is er tijdens deze tweede coronagolf sprake van een grote verruiming van het aantal aanvragen voor opvang van de leerlingen. Benita Hereijgers: “Momenteel ligt het aantal op te vangen kinderen zo’n twintig procent hoger. Dat vraagt om extra inzet van ons personeel, dat ook nog eens wordt blootgesteld aan veel verschillende contacten. We houden daarom de ontwikkelingen rond de Britse variant van het coronavirus nauwlettend in de gaten, aangezien deze extra besmettelijk is en vooral zou worden overgedragen door kinderen. Voor het onderwijzend personeel zou dat nog méér gevaar opleveren.” 

Geen angstcultuur

Desondanks heerst er volgens haar zeker geen angstcultuur. “Iedereen weet wat de regels zijn en deze worden ook goed nageleefd.” Samen met haar team kijkt ze uit naar de terugkeer van de kinderen én hun ouders . “Denk bijvoorbeeld aan de ouderavonden. Die missen we, hoor. Maar ook een toneelstukje op school voor alle mama’s en papa’s. Hoe geweldig kan dat zijn? Het zijn de kersen op de taart.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief