Claudia van Geel bakt samen met haar dochters Famke (13) en Fiene (10) veelvuldig taarten. Alle bakprogramma's, van ‘CupeCakeCup' tot ‘Heel Holland Bakt', worden nauwgezet gevolgd.
Claudia van Geel bakt samen met haar dochters Famke (13) en Fiene (10) veelvuldig taarten. Alle bakprogramma's, van ‘CupeCakeCup' tot ‘Heel Holland Bakt', worden nauwgezet gevolgd. Foto: Claudia van Geel

‘Wij volgen alle bakprogramma’s, van CupeCakeCup tot Heel Holland Bakt’

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Claudia van Geel uit Rucphen vindt zichzelf geen sterkok maar is vaak te vinden in haar keuken om de lekkerste gerechten uit te proberen. Daarbij krijgt zij hulp van haar dochters Famke (13) en Fiene (10) die dol zijn op het bakken van taarten. Onlangs nog een heerlijke KitKattaart, gemaakt met eigen receptuur.

“Wij volgen alle bakprogramma’s, van ‘CupeCakeCup’ tot ‘Heel Holland Bakt’. Niet voor de gerechten, maar puur ter ontspanning,” aldus Claudia(44) die vooral in het weekend haar kookkunsten etaleert. Vooral nu met corona wordt er flink geëxperimenteerd in huize Van Geel. “Onze dochters vinden het fantastisch om te kokkerrellen, vooral zoete lekkernijen.” Cup cakes staan hoog genoteerd bij de dames, de jongste versierd ze maar al te graag met marsepein. “En onlangs nog een blauwe cake, ze testen ook met kleurtjes, een verrassing die ik aantrof na mijn werk.” Waarbij Claudia lachend aanvult: “Moeten ze niet te vaak doen, slecht voor de lijn.” 

Receptenapp

Claudia heeft met haar vriendengroep zelfs een receptenapp. “Waarop recepten worden gedeeld en aangeprezen.” Zeer geslaagd was ook de bombe. “Dat is een soort halve bol met ijs als fundament. Het ijs maken we ook zelf.” En al dat lekkers wordt erg gewaardeerd door haar man die zijn vrouw stiekem voor deze rubriek had aangemeld. De fijnproefster is werkzaam in de hotelbranche. “Ik vind het heerlijk om de nieuwe kaart voor te proeven. De kok maakt lekkere gerechten waarvan ik weer dingen oppik voor thuis,” besluit de Rucphense bakfanaat.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief