Paaslunch voor senioren Mariavaart
<p>Voor het fotomoment mogen twee leerlingen heel even de soep en broodjes uitserveren.</p>

Voor het fotomoment mogen twee leerlingen heel even de soep en broodjes uitserveren.

(Foto: Corine Roks)

Paaslunch voor senioren Mariavaart

ZEGGE - Een verrassing met een Paastintje voor de senioren Steunpunt Mariavaart in Zegge. Op Witte Donderdag genoten zij van een heerlijke Paaslunch, georganiseerd en gehouden door leerlingen van basisschool Mariadonk. Een initiatief van de leerlingenraad, gefinancierd uit hun ideeënbudget.


Met dit budget, dat aan het begin van het schooljaar beschikbaar werd gesteld, konden leerlingen zelf een bestedingsdoel bedenken. Na de laatste digitale leerlingenraadvergadering waren de kinderen het eens; de senioren te gaan verrassen in coronatijd en daarbij ook de horeca te ondersteunen. “Ze hadden ook kunnen bedenken om de hele school op een ijsje te trakteren, alle lof voor dit bestedingsdoel,” geeft schooldirecteur Jelle Oomen aan.

Instructies

Samen met negen leerlingen, afkomstig uit de groepen vijf tot en met acht, betrad hij Mariavaart. De instructies waren duidelijk; allemaal mondkapje op en voldoende afstand houden. In het atrium lonkte een prachtig versierde tafel, de plek waar de kinderen hun culinaire lunch kregen opgediend door de medewerkers van Mariavaart. Maar niet voordat de zestien bezoekers van het steunpunt waren voorzien van tomatensoep. Parrallel aan deze lunch vond op de basisschool zelf de traditionele Paasviering plaats.

Verrassing

Leerling Amber Hellemons opent de Paaslunch met een korte intro: “We hebben bedacht iets voor de ouderen te kunnen betekenen omdat jullie nu, in coronatijd, weinig contact met andere mensen hebben. Het leek ons leuk om jullie te verrassen met een lekkere maaltijd”. Verrast zijn de senioren zeker. Een van de medewerkers Mariavaart hierover: “Ze vinden het spannend dat er weer eens kinderen over de vloer komen. Het is überhaupt lang geleden dat hier bezoek is geweest. Alle mensen hebben inmiddels hun eerste inenting gehad, maar de regels zijn nog steeds heel streng. Zo lunchen de kinderen en senioren niet in één ruimte, en draagt iedereen een mondkapje.

Spannend

Helaas konden twee genodigden niet aanschuiven wegens een griepje en heeft wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter (portefeuillehouder Jeugd, Onderwijs en Wmo) zich afgemeld wegens verkoudheidsklachten.” Voor het fotomoment mogen twee leerlingen heel even de soep en broodjes uitserveren, op afstand en mét mondkapje.

Betrokkenheid

De kinderen kregen bij hun plannen medewerking van Restaurant De Haard in Bosschenhoofd, en dat was niet geheel toevallig. Rick Smulders hierover: “Dit restaurant is van mijn vader en toen ik vertelde over onze ideeën reageerde hij gelijk enthousiast.” De Haard heeft de Paaslunch geheel verzorgd. Deze bestaat uit een heerlijk verse tomatensoep, gevolgd door belegde broodjes naar keuze. Voor het dessert heeft de kok ovenverse brownies gebakken. Het menu van de kinderen is iets afwijkend. In plaats van belegde broodjes genieten zij van pannenkoeken. Een goed initiatief waarbij jong en oud elkaar op gepaste afstand ontmoet. De senioren zijn verrast, de leerlingen erg tevreden over hun bestedingsdoel. Een mooi gebaar van sociale betrokkenheid.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief