Afbeelding
Foto: Corine Roks

Marieke is coördinator van de meisjeselftallen bij RSV Rucphen: ‘De meisjes zijn hartstikke enthousiast’

Door: Bregje Kop Algemeen

RUCPHEN - Twee seizoenen is Marieke Heeren nu coördinator van de meisjeselftallen bij RSV Rucphen. In augustus 2017 werden de Oranjeleeuwinnen Europees Kampioen, en daarmee kreeg het vrouwenvoetbal een enorme boost. 

Corine Roks 

“Nu met drie teams, MO11, MO13 en MO15, plus een aantal jongeren die zijn ingedeeld bij JO9. We hopen dat de meisjes doorstromen en dat we volgend seizoen van start kunnen gaan met een team MO17. Het is een moeilijke leeftijd, de meisjes krijgen andere interesses”, aldus Heeren. “De meisjes zijn hartstikke enthousiast, je merkt wel verschil met de jongens. Meisjes voetballen ook voor de gezelligheid. Jongens daarentegen blijven hangen in een nederlaag terwijl de dametjes zich snel herstellen. Schouders eronder en weer lol maken, ook met de tegenstander”, verklaart de coördinator.

Een dameselftal ontbreekt bij RSV, de hoop is gericht op een doorstroom bij de meisjes. “Elk jaar organiseren we een vriendinnendag waarmee nieuwe jonge leden worden aangetrokken. Nu met corona kunnen we niets, dus ook geen actieve werving”. Hoewel het seizoen normaal gesproken in mei wordt afgerond, heeft de KNVB een klein lichtpuntje voor de voetballiefhebbers. Marieke: “Mocht het kabinet de maatregelen rond corona versoepelen, dan geeft de KNVB mogelijk groen licht voor de Regiocup. De wedstrijdkalender staat klaar, in het meest gunstige geval kunnen alle wedstrijden worden gespeeld.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief