De caravan Zwarte cross voor het gebouw.
De caravan Zwarte cross voor het gebouw. Foto: CWZ Kerkakkers

CWZ Kerkakkers Rucphen is op vakantie geweest

Door: Redactie Algemeen

RUCPHEN - CWZ Kerkakkers is op vakantie geweest van 5 tot en met 9 juli en hoe! De caravan, ja die van de Zwarte Cross stond als vakantiekenmerk voor het gebouw. De behoefte naar een uitspatting, wel onder de strikte regels, was groot.

Maandag werd de week geopend door de vrolijke groep, “De Eigenwijfjes” uit Achtmaal, die o.a. met klompen, blikken en wasborden hun best deden de zaak op te vrolijken. De bewoners deinden vrolijk mee en intussen genoten de vakantiegangers van een hapje en drankje. Voldaan ging daarna ieder hun tentje opzoeken om verder te dromen over deze middag, ondanks dat de regen met bakken uit het heelal afdaalde.

Dag twee, dinsdag was de waterdag. Gezien de weersvoorspelling waren we genoodzaakt om alles te verplaatsen van buiten naar binnen, anders zou, hoe cynisch ook, alles in het water vallen. Maar ook daar werd natuurlijk ook met water gespeeld. Eendjes vissen uit een bad, spulletjes uit het sop pakken, om te raden wat het was. Verder vier op een rij, blik gooien en baldarten. Ook nu genoot met van verrukkelijke lekkernijen. Voldaan weer de tent in voor een goede nachtrust, want woensdag is het Luxe-dag.

De luxe Bingo op woensdag was uiteraard ook een groot succes met grandioze prijzen, beschikbaar gesteld door de middenstand van Rucphen en omgeving, het kon niet op! Daar de veertiendaagse bingo al zeer gewaardeerd wordt, was het nu extra druk in de kantine van de camping. Let wel, nog steeds onder de geldende regels en daar gaan we natuurlijk de hele vakantieweek mee verder! Iedere winnaar ging uiteraard vol blijdschap naar hun tent, al waren er velen die de caravan prefereerden.

Donderdag, we gaan even naar Spanje, natuurlijk vanwege de temperatuur. Heerlijk, eindelijk naar buiten. De prachtige tuin werd versierd met vele zitjes en parasols, wat toch een zomerse sfeer uitstraalde. Geopend werd met verschillende Spaanse dansen door groep Raquel de la Fuente uit Roosendaal. Daarna was het Marian van Dorst en haar Jan, die de verdere muzikale middag verzorgde met Spaanse liedjes en waar de bekende liedjes, o.a. Eviva Espana, volop werden meegezongen. Onder het genot van Sangria en tapas werd het een dolle boel waarna ook nu de campinggasten voldaan gingen rusten en de gedachten naar de vrijdag, de Bonte middag, konden laten gaan.

En ja hoor, het werd een bonte middag met verschillende acts van de campinggasten, Ad van de Maas, mevr. Naalden en de manager, de muziekagoge van Groenhuysen, vrijwilligers en de welzijnsmedewerkers. Wethouder Suzanne Breedveld kwam speciaal om de vakantiegangers uit te zwaaien die na afloop weer naar huis reisden! Wederom werd er volop genoten van het gebodene, inclusief de versnaperingen en tot slot De Dikke Buiken frietwagen die de frites en snacks verzorgde.

“Al met al een top week waar zeker de vrijwilligers de welzijnsmedewerkers heel graag hielpen. Zij hebben een TOP- week georganiseerd!”, namens vrijwilliger Wim van den Broek.

“De Eigenwijfjes” uit Achtmaal.
Raquel de la Fuente uit Roosendaal.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief