Afbeelding
Foto: JvT Fotografie

Wedstrijd wereldbeker cyclocross zonder publiek, wel live op tv

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Slecht nieuws voor de wielerfanaten in de regio. De wedstrijd voor de wereldbeker cyclocross die Stichting Wielerpromotion Rucphen op zaterdag 18 december organiseert, wordt vanwege het coronavirus zonder publiek gehouden. Er komt ook geen VIP-tent. Wel wordt de wedstrijd rechtstreeks op tv uitgezonden.

Kees Kools, voorzitter van Stichting Wielerpromotion Rucphen, baalt er stevig van. Heb je eindelijk groen licht van Union Cycliste Internationale (UCI) om een wereldbekerwedstrijd te organiseren, moet je deze laten verrijden zonder publiek.”Als organisatie zitten we weer midden in de coronaproblematiek,” moet hij tot zijn grote spijt constateren. “Bij de laatste persconferentie werd bekend dat er tot en met 4 december geen toeschouwers bij sportwedstrijden mochten zijn. ‘Oeps’ zeg je dan, ‘gelukkig hebben we daarna nog veertien dagen’. Maar de hoop van het kabinet dat de situatie rond het coronavirus zou verbeteren, lijkt niet tot grote resultaten te leiden. Berichten vanuit het onder andere het onderwijs de veronderstelling steeds serieuzer dat de maatregelen ook na 4 december verlengd gaan worden.”

Stil

Ook de VIP-tent moet er daarom aan geloven. “We hebben ons met de Gemeente Rucphen verdiept in wat er nu wel of niet in de VIP-tent mag, maar daarbij zijn de coronamaatregelen ook erg beperkend. Als we dat door moeten voeren, is er voor niemand nog enige lol aan.” En dat is volgens hem goed te merken. “Het is nu stil en bedrijven haken af omdat ze zichzelf en hun gasten niet bloot willen stellen aan grote gezelschappen. Nog begrijpelijk ook. Kortom: we hebben ons vizier fors bij moeten stellen en besloten dat we nu voor een wedstrijd zonder publiek gaan die rechtstreeks op tv wordt uitgezonden. Als ons dat lukt, is het parcours dat al klaar is weer niet voor niets aangelegd en komen we als Rucphen toch positief op de kaart. Besluit het kabinet dat vanaf 4 december er toch weer toeschouwers worden toegelaten, dan is dat meegenomen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief