Huisartsen Yurtsever en Heijnis.
Huisartsen Yurtsever en Heijnis. Foto: Corine Roks

Het Huisartsenteam De Gagel verhuist naar Medisch Centrum Emma

Door: Corine Roks Bedrijvig Nieuws

SINT WILLEBRORD - Op 23 mei opent Medisch Centrum Emma haar deuren. Dit gebouw, dat eens diende als school en later als Arbo-gebouw, is het nieuwe onderkomen van Het Huisartsenteam De Gagel. Huisartsen Levent Yurtsever en Robin Heijnis over hun nieuwe locatie die niet alleen veel ruimer is maar ook eigentijds en duurzaam.

DOOR CORINE ROKS

“Voorzien van goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Het gebouw hebben we helemaal gestript en in een splinternieuw jasje gestoken,” geeft huisarts Yurtsever aan.

Team
Hij vervolgt: “Al enige tijd ben ik op zoek naar een nieuwe praktijkruimte. Het gebouw aan de Gagelrijzen voldoet niet meer aan de maatstaven van deze tijd. Zo is het gebouw niet duurzaam, biedt het geen ruimte voor groei en is het op Arbo-technisch gebied niet volwaardig. In het nieuwe gebouw heeft ons team een ruime kantine, eigen toiletten en kluisjes.” Dit team bestaat uit twee huisartsen, twee praktijkondersteuners, vier assistentes en één praktijkmanager.

Metamorfose
Het nieuwe onderkomen heeft een volledige metamorfose ondergaan waarbij de contouren van het schoolgebouw nog zichtbaar zijn. Na het betreden van de centrale hal bevindt zich aan de rechterzijde de receptie die uitkijkt op de moderne wachtkamer ‘huiselijke stijl’ met banken en leestafel. Het gebouw heeft twee vleugels waarin acht spreekkamers zijn gerealiseerd. De spreek- en onderzoekskamers van de huisartsen bevinden zich aan het einde van deze zijgedeeltes. “Het gebouw ligt midden in een wijk en is goed bereikbaar. Onze patiënten kunnen gebruik maken van de ruime parkeerstroken rondom de praktijk,” vult de huisarts aan. De achterliggende tuin diende vroeger als schoolplein. “Het gebouw telt zo’n 350 vierkante meter met daarachter een groot perceel. Een prima locatie met volop mogelijkheden voor een eventuele uitbreiding van ons team,” aldus huisarts Yurtsever.

Huisarts Heijnis
Patiënten van Het Huisartsenteam De Gagel hebben in maart al kennis kunnen nemen van deze groei met de komst van huisarts Heijnis. “Via dokter Kraanen uit Rucphen kwam ik in contact met dit Huisartsenteam. Het eerste deel van mijn huisartsenopleiding heb ik namelijk in Rucphen volbracht. Na mijn opleiding werd ik huisarts in Tilburg, echter het dorpse sprak mij meer aan. Vooral het laagdrempelig karakter van deze praktijk, patiënten kunnen na een belletje al snel terecht. Daarbij zijn de mensen in deze streek heel direct en eerlijk, een cultuur die ik erg waardeer. Toen ik hoorde dat collega Yurtsever versterking zocht, heb ik geen moment getwijfeld. We zitten samen op één lijn, wat de samenwerking ten gunste komt,” verklaart Heijnis de reden van zijn komst.

Visie
“Een stukje eigen visie inbrengen op de zorg, dat vind ik waardevol,” waarbij Levent zijn collega aanvult: “Zaken die wij belangrijk vinden zijn gezonde voeding, genoeg beweging en voldoende rust. Een zienswijze die dit nieuwe gebouw uitstraalt; fris, evenwichtig en eigentijds.”

Zorg
In 2017 nam huisarts Yurtsever de praktijk van dokter van Wouw over. “Huisarts van Wouw overleed heel plotseling, hij was erg geliefd onder zijn patiënten. We hebben hard gewerkt aan de ‘wederopbouw’ van deze vertrouwensband, met goede (medische) zorg voor onze patiënten.” Op 13 mei nam het team afscheid van de praktijk aan de Gagelrijzen. “In de overbruggingsweek van de verhuizing kunnen onze patiënten terecht bij Huisartsenpraktijk Rucphen,” besluiten de dokters Yurtsever en Heijnis.

Vanaf 23 mei is de praktijk geopend op de nieuwe locatie:
Medisch Centrum Emma
Emmatraat 47
4711 AN Sint Willebrord



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief