Foto: Corine Roks

Fanfare Kunst Na Arbeid presenteert Schijf Swingt

  Algemeen,Nieuws

SCHIJF - Schijf Swingt.  Met een nieuwe naam en een nieuwe opzet wordt de Schijfse kermis, welke traditiegetrouw wordt gehouden in het tweede volle weekend van juli, dit jaar in de vorm van een heus festival nieuw leven ingeblazen.


Fanfare Kunst Na Arbeid in Schijf, de organisator van het evenement, heeft van vrijdag 12 juli tot en met maandag 15 juli op het kermisterrein aan de Roosendaalsebaan in Schijf een uitgebreid programma in de steigers staan. Het weekeinde start op vrijdagavond 12 juli met een Foute Party vanaf 20.30 uur.

Turfloop

Op zaterdag 13 juli wordt heel Schijf en omstreken in de gelegenheid gesteld om zich van haar sportieve kant te laten zien tijdens de Turfloop. Die gaat om 18.00 uur van start met een Kermisloop van 1 km voor de kinderen, waarna het om 19.00 uur tijd is voor het 'echte' werk met afstanden op respectievelijk de 5 km en de 10. Voor alle afstanden begint een kwartier voor aanvangstijd de officiële warming-up. Het parcours voor de 5 km is één keer de uitgezette ronde. Deelnemers aan de 10 km moeten dezelfde rond twee keer lopen. Voor wie zijn of haar zinnen (ook) op een feestje heeft gezet, is er vanaf 20.30 uur de Holland Hit Party met optredens van Alex, Helemaal Hollands, José Sep en DJ Pascal van Q-Music. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Tamoil in Schijf of via de website schijfswingt.avayo.nl

Vrijmarkt

Zondag 14 juli 2019 staat vanaf 11.00 uur voor een belangrijk deel in het teken van een grootse braderie en vrijmarkt welke eveneens worden gehouden op het festivalterrein aan de Roosendaalsebaan. Voor wie wil meedoen aan de braderie: ondernemers of Schijfse verenigingen kunnen hiertoe een kraam reserveren. Daarnaast wordt er op het terrein ruimte beschikbaar gesteld voor een vrijmarkt, waarbij zowel volwassenen als kinderen in de gelegenheid worden gesteld om spullen te verkopen. Opgeven voor braderie en vrijmarkt kan via het e-mail adres schijfswingt@online.nl. Op het festivalterrein vindt bovendien een 'levend tafelvoetbalspel' plaats. Teams van minimaal zes personen (minimumleeftijd 13 jaar) kunnen zich hiervoor nog inschrijven via schijfswingt@online.nl. In de ochtend kan de jeugd tot 13 jaar zich uitleven met het levend tafelvoetbalspel. De zondagavond staat vanaf 20.00 uur in het teken van een Pub Quiz.

Kinderdisco

Daar blijft het niet bij, want op maandag kunnen de senioren uit Schijf en omgeving vanaf 14.00 uur uit hun dak gaan met een 50+ spellenparty. Hierna is het de beurt aan de kinderen: vanaf 18.00 uur kunnen zij zich uitleven tijdens de kinderdisco met schuimparty. Het feestweekend wordt afgesloten met de befaamde 'Schijfse Avond', waarbij de band Impak zorgt voor de muzikale omlijsting.
 

Schijf Swingt

Festival Schijf Swingt, van vrijdag 12 juli tot en met maandag 15 juli 2019. Voor de liefhebbers zijn  er weekendkaarten beschikbaar. Ook deze zijn online verkrijgbaar via schijfswingt.avayo.nl. Belangstellenden kunnen hiernaast terecht bij Tamoil in Schijf.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief