Afbeelding
Foto: Monique Jansen

Rucphenseweg richting Bosschenhoofd wordt weer geopend

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - De Rucphenseweg, van Rucphen richting Bosschenhoofd/A58 en vice versa, is vanaf komende donderdag weer toegankelijk voor verkeer. Als afsluiting van de reconstructie wordt de weg door wethouder Martien de Bruijn officieel geopend.

De Rucphenseweg ,één van de deeltracés van de omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord, heeft een reconstructie ondergaan en is breder gemaakt. Dat laatste moet zorgen voor een betere verkeersafwikkeling. Vanaf de A58 is De Binnentuin en bedrijventerrein De Nijverhei nu snel en gemakkelijk bereikbaar. De omleiding Rucphen-Sprundel-St.Willebrord zorgt ervoor dat het doorgaand verkeer in de kernen afneemt en bevordert zo de leefbaarheid en bereikbaarheid in de gemeente. Daarnaast maakt de nieuwe weg bedrijven, recreatievoorzieningen en het gemeentehuis in de Binnentuin beter bereikbaar. De omleiding levert een betere regionale verbinding op tussen de A58 en Zundert / de Belgische grens (E19). De provincie levert een belangrijke financiële bijdrage voor realisatie van de omleiding. De aanleg van de omleiding wordt in fases uitgevoerd.

Er zijn al verschillende belangrijke tracés in gebruik genomen. Zo werd in 2017 de verlenging van de Helakkerstraat geopend en is sinds juli de verlengde Vosdonkseweg een feit. Het totale traject is in 2020 klaar. Momenteel is de Gemeente Rucphen ook al bezig met de voorbereiding van de zuidelijke tak van de omleiding (richting Zundert). Surf voor meer informatie naar www.rucphen.nl/omleiding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief