Afbeelding
Foto: Rainer Sturm - Pixelio

NK veldrijden voor G-renners begin 2019 in Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Stichting Wielerpromotion Rucphen (Cyclocross Rucphen) heeft met de organisatie van ID-cycling en met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) overeenstemming bereikt om op zaterdag 26 januari 2019 de NK voor renners en rensters met een verstandelijke beperking op te nemen in het programma van de wedstrijddag waarop de Internationale Veldrit in Rucphen plaatsvindt.

Bij de vorige editie van de Cyclocross in Rucphen was de wedstrijd voor G-renners voor het eerst onderdeel van het programma. De organisatie meldt erg blij te zijn met het NK, mede omdat daarmee ook de maatschappelijke doelstelling die de Cyclocross Rucphen beoogt na te streven, wordt ondersteund.Net als vorig jaar gaan de G- renners straks om 12.00 uur van start. Afhankelijk van het aantal inschrijvers wordt er in verschillende categorieën gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.knwu.nl. Het feit dat het om het Nederlands Kampioenschap gaat, betekent wel dat Belgische deelnemers dit jaar niet kunnen inschrijven.

Internationale wielerveldrit

Eerder al wees de KNWU  de organisatie van het NK veldrijden 2019-2020 toe aan de Stichting Wielerpromotion Rucphen.  De Cyclocross Rucphen organiseert op zaterdag 26 januari a.s. voor de achtste keer een internationale wielerveldrit in Rucphen (de Grote Prijs Jansen & van de Luijtgaarden Advocaten).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief