Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Meedenkcoach nu vast onderdeel van Zorgloket in Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Het Zorgloket van de Gemeente Rucphen verzorgt sinds 1 april de Meedenkvoorziening zelf voor haar inwoners. De Meedenkcoach die voorheen deze functie vervulde heeft het Zorgloket versterkt.

De Meedenkcoach is er voor iedereen met een (hulp)vraag op het gebied van het sociaal domein. Het gaat hierbij om heel uiteenlopende vragen: Hoe kan ik het beste omgaan met geldproblemen? Wat moet ik regelen nu mijn partner en ik gaan scheiden? Hoe kan ik mijn beginnend dementerende moeder helpen? De Meedenkcoach helpt om antwoord te vinden op deze vragen.

MEE West-Brabant

Deze voorziening werd sinds mei 2017 voor de Gemeente Rucphen uitgevoerd door MEE West-Brabant. Nu de Gemeente Rucphen de Meedenkcoach zelf in dienst, kunnen de inwoners uit de gemeente op één plek terecht met vragen en kan er snel worden geschakeld met de lokale toegang tot zorg.

Inloopspreekuur

De huidige Meedenkcoach is per 1 april gedetacheerd bij de Gemeente Rucphen. In plaats van het inloopspreekuur op woensdagmiddag, kan sinds 1 april gebruik worden gemaakt van alle inloopmomenten van het Zorgloket (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 10.00 uur en op woensdag van 8.00 uur tot 17.00 uur). Een afspraak maken kan natuurlijk ook. Dit kan via de www.rucphen.nl  of via 0165-349990 (op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of via zorgloket@rucphen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief