Foto: Gemeente Rucphen

Meneer de Uil geeft startsein voor 'Rucphense' Fabeltjeskrant

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Meneer de Uil, bekend van de Fabeltjeskrant en voorheen woonachtig in de PLUS Supermarkt in Rucphen, is woensdag verhuisd naar Bibliotheek VANnU in Rucphen. Hij gaf er het startsein voor een heel speciale wedstrijd.


 In de bieb werd Meneer de Uil als eregast ontvangen door de wethouders Suzanne Breedveld- de Ruiter en Laura Matthijssen. Samen met Finette, Voorleeskampioen van de gemeente Rucphen, verzorgden ze de kindervriend een warm welkom. Alle kijkbuiskinderen uit de gemeente Rucphen mochten hierbij aanwezig te zijn.

Fabeltjeskrantjournalisten

In de bieb gaf Meneer de Uil het startsein voor een speciale wedstrijd. Er wordt in Rucphen namelijk een gloednieuwe editie van de Fabeltjeskrant uitgebracht. Deze krant bestaat uit zowel foto's (kleurplaten) als nieuwsartikelen. De jongste kijkbuiskinderen worden opgeroepen om kleurplaten voor deze krant aan te leveren. De oudere kijkbuiskinderen worden gevraagd om hun eigen nieuwsbericht te schrijven over wat er zich vandaag afspeelt in het Grote Dierenbos. Deze foto's en artikelen kunnen tot en met woensdag 26 juni worden ingeleverd bij de hoofdredactie, de balie van Bibliotheek Rucphen. Deze 'redactie' verzamelt alle inbreng en hangt deze op een groot formaat krant op in de bieb.

Voorleesverrassing

Welke 'fabeltjeskrantjournalisten' er met de prijs vandoor gaan, dat wordt bekend gemaakt op zaterdag 29 juni tijdens de Voorleesverrassing. Dit is een speciale voorleesactiviteit mét Meneer de Uil en bekende figuren uit de Fabeltjeskrant. Deze Voorleesverrassing wordt georganiseerd door Bibliotheek VANnU locatie Rucphen in samenwerking met De VoorleesExpress. Namens Meneer de Uil graag tot ziens in de Rucphense bieb. Surf voor meer informatie naar www.bibliotheekvannu.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief