Afbeelding

Laatste watertappunt Rucphen volgt pas in 2019

Algemeen

RUCPHEN - Het vijfde en laatste te realiseren watertappunt in de gemeente Rucphen, in de kern Rucphen, wordt pas medio 2019 geplaatst. "We willen eerst de werkzaamheden voor het centrumplan in Rucphen afgerond hebben", laat wethouder Laura Matthijssen weten.

Het college besloot vorig jaar in elke kern een drinkwatertappunt aan te laten leggen. Inmiddels is dat in vier van de vijf gemeentekernen gebeurd. Recentelijk nog, op 8 december, werd het vierde tappunt in gebruik genomen aan de Sint Antoniusstraat in Schijf. Vier dagen eerder vond de ingebruikname in Zegge plaats aan de Onze Lieve Vrouwestraat.

Stimuleren Via zo'n drinkwaterpunt kunnen inwoners en bezoekers gratis een flesje of bidon vullen met water. De tappunten worden gerealiseerd in samenwerking met Brabant Water en stichting Join the Pipe. Matthijssen: "We stimuleren op deze manier een gezondere leefstijl van onze inwoners en bezoekers van de gemeente. Daarnaast bieden we recreanten met drinkwaterpunten een gastvrije ontvangst."

Voordeel Het gebruik van drinkwater uit een watertappunt is vele malen duurzamer dan de aanschaf van bronwater uit de winkel. "Het hervullen van een flesje is daarbij ook nog eens beter voor het milieu", zo somt de wethouder als bijkomend voordeel op. ARCHIEFFOTO



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief