Het terrein van de midgetgolfbaan naast de sporthal. FOTO CORINE ROKS
Het terrein van de midgetgolfbaan naast de sporthal. FOTO CORINE ROKS

Midgetgolfterrein in beeldvoor aanleg tennispark

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Het bestuur van Tennisvereniging RICO heeft goed nieuws aan haar leden meegedeeld. Na overleg met de gemeente Rucphen, is duidelijk geworden dat er nog een locatie in beeld is gekomen voor de aanleg van het nieuwe tennispark. De aangeboden locatie betreft het perceel van de midgetgolfbaan naast sporthal De Vijfsprong in Rucphen.

"Omtrent deze ontwikkelingen willen we benadrukken dat dit geen negatieve gevolgen zal hebben, voor wat betreft de opening van ons nieuwe tennispark. De eerder toegewezen grond naast Dynamico blijft de eerste optie", aldus het bestuur van de tennisvereniging.

Het bestuur wil haar leden in het nieuwe seizoen van 2019 op haar eigen banen zien spelen. Momenteel slaan de leden van TV RICO hun balletje bij het gastvrije TC Etten in Etten-Leur.

Luxe

In 2017 moest de vaste stek van TV RICO, Tenniscentrum RICO,  wijken voor de aanleg van de Verlengde Vosdonkseweg. Naarstig werd gezocht naar een nieuwe locatie waarbij De Binnentuin in beeld kwam. Echter, op aandringen van de leden kwam een stuk grond naast de Vosdonkseweg in the picture, maar dat stuitte op veel verzet bij omwonenden. Vervolgens werden de pijlen gericht op de Kozijnenhoek, het stuk grond naast Dynamico. En nu heeft de vereniging de luxe van twee locaties waaruit gekozen kan worden. "De gemeente Rucphen kwam onlangs zelf met deze extra optie", aldus Cor Leijs, voorzitter van TV RICO.

Units

Eind 2017 is er een nieuw bestuur opgestaan. Men had gehoopt op meer financiële draagkracht vanuit de lokale overheid, maar de gemeente heeft zich te houden aan de eisen van Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) dat voor de helft borg staat voor de aanleg van het nieuw te realiseren tennispark. Voor de andere helft staat de gemeente Rucphen garant. Een tennispark in versoberde vorm was het alternatief waarmee de meerderheid van de leden eind 2017 instemden. Vooral op de kantine moest worden bezuinigd wilde men binnen het gestelde budget blijven. Het nieuwe bestuur ziet daarin een uitdaging en heeft zich inmiddels goed laten informeren over de mogelijkheden. "We hebben voorbeelden van units gezien, geweldig gewoon. De units worden mooi bekleed. Met tien units hebben we een prima clubgebouw van 180 vierkante meter", legt Leijs uit.

Voordelen

De nieuwe optie, de oude midgetgolfbaan,  biedt zelfs nog meer financiële voordelen. Zo hoeft er geen parkeerplaats te worden aangelegd, is het perceel al omheind en voorzien van beplanting.  "En zal er in de toekomst een ander stuk grond grenzend aan de aangeboden locatie wellicht ook de bestemming sport krijgen, wat verdere groeimogelijkheden biedt", vult Cor Leijs aan. De tennisvereniging wil vier tennisbanen realiseren, met daarbij als optie twee padelbanen.  "Dan hebben we echt iets unieks binnen de grenzen van de gemeente Rucphen", aldus de voorzitter.

Gesprek

Het bestuur van TV RICO heeft aanstaande donderdag het gesprek met SWS. "We hebben een tweede begroting ingediend, inclusief de aanleg voor padelbanen. SWS is namelijk erg gevoelig voor onze toekomstvisie en met de aanleg van deze banen voorzien wij groei in ons bestaande en trouwe ledenbestand."

 Na 8 mei wordt er een algemene ledenvergadering vastgelegd om leden verder te informeren, en in samenspraak een keuze te maken. Het bestuur ziet dit gesprek vol vertrouwen tegemoet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief