FOTO GOOGLE MAPS
FOTO GOOGLE MAPS

Oversteekplaats sportpark de Molenberg wordt verplaatst

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RUCPHEN - De gemeente Rucphen maakt de oversteekplaats ter hoogte van sportpark De Molenberg aan de Sprundelseweg veiliger.

Leden van voetbalclub RSV en tennisvereniging De Bocht hadden geklaagd, omdat de oversteekplek in de nabijheid van een scherpe bocht ligt. Dat zorgt voor een onoverzichtelijke situatie. Er komt nu één veilige plaats waar fietsers en voetgangers kunnen oversteken. Die wordt gesitueerd ten westen van De Molenberg. De parkeerplaats voor het sportpark verdwijnt. De gemeente laat op die plek een groenstrook aanleggen. In de nieuwe situatie kunnen gebruikers vanaf de Molenberg alleen via de oversteek naar het fietspad of naar de parkeerplaats tegenover.

Bordjes

De parkeerplaats tegenover het sportpark ziet er straks heel anders uit. De ingang komt aan de Expeditieweg. De aanrijroute naar de parking gaat straks via de Industriestraat en de Expeditieweg. Er komen bordjes die gebruikers verwijzen naar de nieuwe verkeerssituatie. Onlangs stelde VVD-raadslid Johan Suijkerbuijk vragen over de in zijn ogen onveilige verkeerssituatie. Hij maakte zich zorgen, omdat er vaak hard wordt gereden op de Sprundelseweg. In combinatie met de onveilige oversteekplaats zou dat kunnen zorgen voor een grote kans op een ongeluk. Dat zal volgens hem niet minder worden na de opening van de verlengde Vosdonkseweg. De gemeente laat weten ook te hechten aan een veilige verkeerssituatie. Daarom zijn snel maatregelen genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief