De tuin werd geopend door de Tuin- en landschapsontwerpster Sylvia Vergouwen en wethouder René Lazeroms.
De tuin werd geopend door de Tuin- en landschapsontwerpster Sylvia Vergouwen en wethouder René Lazeroms. Foto: Corine Roks

Kunstzinnige tuin 'Het Levenspad' van Van Gogh geopend in Sprundelse Hofstraat

Door: Amber Kuijs algemeen

SPRUNDEL – 'Het Levenspad' van Vincent van Gogh is zaterdagochtend officieel geopend door Tuin- en landschapsontwerpster Sylvia Vergouwen uit Schijf. De ontwerpster kreeg daarbij hulp van wethouder René Lazeroms. De kunstzinnige tuin bevindt zich in de Sprundelse Hofstraat en verwijst naar vier perioden uit het leven van de wereldberoemde schilder.

Zijn leven kende hoogte en dieptepunten, verwerkt in de aanplant waarbij Vergouwen medewerking kreeg van plaatsgenoot Merijn Schrauwen. De oplettende bezoeker zal opmerken dat de berk geknakt is, een opzettelijke verwijzing naar de donkere periode uit het leven van Van Gogh. In het hart bevindt zich het glazen kunstwerk van de Schijfse Jos van Laerhoven, geïnspireerd op de sterrennacht van Van Gogh. Leuk weetje; het pad dat zijn levenspad doorkruist is aangelegd met klinkers uit de Willebrordse Dorpsstraat.

Vergouwen ontwierp de tuin oorspronkelijk voor 'De Tuinen van Appeltern' waarmee zij in de prijzen viel. Twee jaar lang was dit stukje natuur met kunst te bewonderen in deze  Gelderse plaats. Nu heeft de tuin zijn vaste plekje in Sprundel, het dorp dat de jonge Vincent mogelijk bezocht heeft, en wie weet, misschien ook geschetst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief