De nieuwe eigenaren van Keurslagerij Monden; Tommy en Sharona met hun zoontje Vik. Rechts staan Ad en Dimph Monden met op de achtergrond (o)pa Kees Monden. FOTO CORINE ROKS
De nieuwe eigenaren van Keurslagerij Monden; Tommy en Sharona met hun zoontje Vik. Rechts staan Ad en Dimph Monden met op de achtergrond (o)pa Kees Monden. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Overname voor Keurslagerij Monden

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL - Op 5 januari 2019 hebben Ad en Dimph Monden van de gelijknamige Keurslager aan de St. Janstraat in Sprundel hun zaak officieel overgedragen aan hun zoon Tommy en zijn vriendin Sharona. Al ruim twintig jaar is Tommy werkzaam in de slagerij van zijn ouders, Sharona startte hier haar loopbaan in 2010. De jonge opvolgers stonden aan het begin van het nieuwe jaar te popelen het slagersmes over te nemen, net zoals Ad en Dimph dat deden in 1977.

DOOR CORINE ROKS

De basis van het familiebedrijf dateert uit 1950. Kees Monden begint een slagerij in het centrum van Sprundel. Slagerszoon Ad en zijn vrouw Dimph nemen de zaak in 1977 over. In 1992 krijgt de slagerij het predicaat Keurslager, iets waarvoor ze samen met hun medewerkers hard hebben geknokt. En nu, na veertig jaar, zijn Tommy en Sharona de nieuwe eigenaars van de slagerij waarvoor men speciaal naar Sprundel rijdt.

Keukengeheimen

"Het gekruid gehakt en de gepaneerde schnitzels, nog een recept van opa Kees, scoren erg hoog onder onze klanten. Daarnaast proberen onderscheidend te zijn met onze specialiteiten zoals onze uitgebreide schotels voor barbecue, gourmet en grillplaat", geeft Tommy de keukengeheimen prijs. "En we houden de trends goed in de gaten. Zo bieden wij in onze winkel steeds meer kant- en klaar maaltijden aan, met groenten, aardappelen en vlees. De maaltijden variëren van Hollandse keuken, zoals stamppotjes tot Oriëntaals met bami, nasi met saté. Even in de magnetron, en klaar!".

Ontwikkelen

Sharona vult aan: "We zetten de zaak voort zoals de klanten van Keurslagerij Monden gewend zijn. Met dezelfde producten en hetzelfde enthousiaste tienkoppige team. Ons motto is; Wat je goed doet, moet je niet veranderen. Wel blijven we ons ontwikkelen. Zo bieden we onze klanten naast de vertrouwde gehaktbal en speklapje, ook diverse spiesen, vis- en roerbakvariaties aan. En de luxere rundsoorten, zoals Picanha, een Braziliaans staartstukje". De Tomahawk, een stoer stuk rib eye wint aan populariteit bij de barbecue- liefhebber. "Ook dat verkopen wij", aldus Sharona die aanvult dat alle specialiteiten in de eigen keuken worden bereid.

Luxe

Dimph Monden hierover: "In onze begintijd stonden we rond de Kerstdagen in de keuken voornamelijk voor de bereiding van blinde vinken en soepvlees. Puur Hollands, een enorm contrast met nu. De wensen van de klant zijn door de jaren heen enorm veranderd. Men kan zich meer luxe permitteren dat wij vertalen naar een uitgebreid aanbod in onze vitrine, met verschillende vleessoorten en specialiteiten".

Keurslager

Over het predicaat Keurslager geeft Ad uitleg: "Om voor deze titel in aanmerking te komen moet de slagerij aan hoge professionele eisen voldoen. Eisen en normen van de Keurslagervereniging zoals hygiëne, waarvoor al onze medewerkers een cursus hebben gevolgd. Maar ook de conditie van de producten en een werkplan voor de schoonmaak van onze winkel en keuken zijn onderdelen van deze strenge criteria. Twee maal per jaar krijgen wij een steekproef- controle. Elk jaar vindt er een her- certificering plaats".

Ambachtelijk

Behalve dit predicaat wordt de ambachtelijke bereiding van het vlees regelmatig door een extern bedrijf beoordeeld. "Ons gekruid gehakt heeft meermaals een tien behaald", laat Ad Monden met gepaste trots weten.

Om de overname te vieren is er vanaf 7 januari tot en met 19 januari een tassenactie. "Een goed met vlees en salade gevulde trendy tas voor een mooie actieprijs", vult Sharona aan. Tot slot willen Ad en Dimph iedereen bedanken voor het vertrouwen in Keurslagerij Monden: "En natuurlijk voor iedereen een mooi 2019!".

Keurslagerij Monden - Sint Janstraat 38 - 4714 EH Sprundel - 0165-382330 - info@monden.keurslager.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief