De wielrenners hier nog vol enthousiasme. FOTO STELLA MARIJNISSEN
De wielrenners hier nog vol enthousiasme. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Dorpenomloop gestaakt

RUCPHEN - Vanwege de barre weersomstandigheden besloot de organisatie om de 43e editie van de Dorpenomloop van vandaag omstreeks half twee te staken. Na een enthousiast vertrek uit Rucphen bleek na bijna een hele ronde in Sprundel al dat het geen doen was. Niet veilig, stoppen dus. Ook de jeugdwedstrijden werden gestaakt.


Tweeëntwintig ploegen verschenen aan de start. Na de voorstelronde in de hal van het gemeentehuis van Rucphen en het startschot van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr vertrokken de ongeveer 150 renners in een geneutraliseerde start achter de wagen van de wedstrijdleiding. Rond één uur arriveerden zij in groepjes in Sprundel om de bocht naar de Noorderstraat te nemen. Toen al bleek dat de inmiddels toegenomen windkracht met harde windstoten en de op de koop toe felle buien funest waren. Na valpartijen, wielrenners die in de sloot geblazen werden en het gevaar van rondvliegende takken bij windsnelheden van meer dan 110 kilometer per uur werd volgens protocol besloten dat het te onveilig was voor de renners. Er is ook geen uitslag.

Jeugdwedstrijden

De jeugdwedstrijden in Sint Willebrord werden ook gestaakt maar daarvan zijn wel een aantal ritten uitgereden. Daar eindigden op de eerste plaats: in categorie 1 jongens (7 jaar) Levi van der Kaa en meisjes Sara Pols. Categorie 2 (8 jaar) Gijs van den Biggelaar en Nicole van Sighem. Categorie 3 (9 jaar) Delano Heeren uit Sprundel en Amy Grosz en categorie 4 (10 jaar) Maike Tazelaar en Megan Arens. Op de derde plaats in deze categorie eindigde in haar eigen woonplaats Michelle Maas. Tot slotte glorieerde in de categorie 7 (14 jaar) op de eerste plaats Axel Roks uit Sint Willebrord. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief