Afbeelding
Foto: Google Maps

Toestand slachtoffertje van ongeluk met springkussen bij RSV ongewijzigd

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Volgens de politie is geen schuldige aan te wijzen voor het ongeluk met het springkussen bij voetbalvereniging RSV, waarbij zaterdagavond de 5-jarige Senn ernstig gewond raakte. De politie noemt het incident een vreselijke samenloop van omstandigheden. Het onderzoek is afgesloten. 

Het slachtoffer kwam zaterdag rond 20.00 uur op het luchtkussen in botsing met een ander, 17-jarig, lid van RSV en liep daarbij dusdanig ernstig letsel op aan zijn hoofd, dat hij met een traumahelikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam werd gebracht. Senn wordt sindsdien in slaap gehouden. Zijn situatie is, voor zover bekend, ongewijzigd. Het verdere verloop van zijn herstel en eventuele gevolgen zijn nog ongewis.

In een gezamenlijke persverklaring vragen zowel de gemeente Rucphen als RSV om de familie van Senn rust en ruimte te geven. De burgemeester liet zondag al weten bijzonder aangedaan te zijn door het ongeluk. Zij vult daar nu op aan “Het enige dat wij, als gemeente en vereniging, nu kunnen en willen doen, is meeleven en meevoelen met de familie en direct betrokkenen. Dat doen we door er voor hen te zijn als dat nodig is, maar vooral door de familie van Senn met rust te laten zodat zij rust en ruimte krijgen in deze vreselijke tijd.”

“De impact op de vereniging is enorm”, vult voorzitter John Woestenberg van RSV aan. “Veel leden en ouders waren op de vereniging aanwezig en hebben het ongeluk mee gekregen. Het gaat tijd kosten dit een plaats te geven en de draad van het verenigingsleven weer op te pakken. Dit doen we met elkaar, in besloten kring.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief