Yordi met zijn coach.
Yordi met zijn coach. (Foto: B Culo)

Twee maal brons voor Yordi de Wild in Bosnië

  Sport en Vereniging

ZEGGE - In het 1e weekend van oktober reisde de Zegse judoka Yordi de Wild af naar Banja Luka, de 2e hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Hier vindt jaarlijks een groot internationaal judotoernooi plaats waar vele landen uit de Balkan en daarbuiten aan deelnemen. Hier zijn de judoka's vaak fysiek veel sterker en daarom had Yordi's coach, de uit Breda afkomstige ex-topjudoka Bruno Culo dit toernooi uitgekozen.


Om de lange reis te rechtvaardigen zou Yordi in twee leeftijdsklasses meedoen. Zijn eigenste en èèn klasse hoger dit om alvast ervaring op te doen voor volgend jaar. Dat het een zwaar toernooi ging worden bleek al snel, de eerste partij ging nipt verloren tegen de latere kampioen. In het gehanteerde wedstrijdsysteem krijg je alleen een herkansing als je tegenstander waar je van verliest de halve finale bereikt. Dit was dus het geval en Yordi zat terug in de competitie met brons als hoogst haalbare. Met deze missie ging hij terug de mat op en weet met schitterende winstpartijen deze 3e plaats binnen te slepen. Tijd om te rusten had hij echter niet want de hogere klasse ging gelijk van start. Deze jongens zijn ouder en vaak verder. Samen met coach Bruno werd een tactiek besproken die zeer goed uitpakte: ook hier werd een bronzen plak gescoord. Het resultaat was zeker boven verwachting, 2x brons en weer een stukje ervaring mee terug naar Brabant!

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Secretariaatmedewerker

Zundert

Bezorgers

Breda

Assistent Facilitaire Dienst

Willemstad

Timmerman

Heijningen

Bezorgers

Brabant en Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief