Een aantal Sprundelse molenvrijwilligers in Schiedam.
Een aantal Sprundelse molenvrijwilligers in Schiedam. Foto: Jan van den Broek

Molenstichting sluit het jaar 2019 af

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Zaterdag 7 december stond in het teken van het halfjaarlijks vrijwilligersoverleg in molen De Hoop. Vrijwillige molenaars, molenaars in opleiding, molengidsen en molenvrijwilligers blikten terug op het voorbije half jaar en keken vooruit naar de komende zes molenmaanden. Na een lunch vertrokken de vrijwilligers naar Schiedam om hun molenkennis te verbreden door een bezoek aan De Walvisch, een museummolen.

Dinsdag 10 december werd 'de kerstster' weer in de molenwieken gehangen zodat ook de molen in deze donkere dagen een bijdrage levert aan een sfeervol verlicht Sprundel.

Activiteiten in december

Zaterdag 21 december is de molen nog geopend van 11.00 uur tot 14.00 uur om daarna in 2020 de draad weer op te pakken vanaf 4 januari.

Zondag 29 december staan de molendeuren onder het motto 'Dwars dur de meule' ver open om de deelnemers aan de fietstoertocht van RTC De Smid het plezier en sfeer te laten ervaren van het fietsen door de molen. Leuk om gewoon eens te komen kijken.

Inleveren deelnameformulieren aan de Fietsfotozoektocht Typisch Sprundel is nog mogelijk tot vrijdag 20 december in Dorpshuis De Trapkes. Op zondag 5 januari 2020, tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Dorpshuis, worden de drie prijswinnaars van deze prachtige fietsroute met opdrachten bekend gemaakt. Alleen deelnemers die het deelnameformulier volledig en goed ingevuld hebben en de fietsafstand precies of zo dicht mogelijk benaderd hebben, maken kans op een prijs.

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur en op de eerste en derde zaterdag van de maand welkom in de molen. Er kan door de molenvrijwilligers een rondleiding gegeven worden en de bezoekers kunnen eens rondneuzen in de vitrine van 't Sprundels Meulewienkeltje, waarin alle molenproducten tentoongesteld worden.

Informatie

Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief