De jeugd wist zich goed te vermaken met de diverse spelletjes
De jeugd wist zich goed te vermaken met de diverse spelletjes Foto: M Buijs

PiramideChallenge-training bij Orion

Sport en vereniging

RUCPHEN - Gedurende de lockdown organiseert handbalvereniging Orion, naast de twee wekelijkse training op dinsdagavond en vrijdagavond, een PiramideChallenge. Deze was begonnen als een digitale Challenge, waarbij er een PiramideCompetitie was opgezet voor iedere leeftijdscategorie. 

In deze piramide staan alle leden op verschillende treden. Ieder lid kan ‘opklimmen’ in de piramide door een persoon die hoger in de piramide staat uit te dagen. Als je wint stijg je dan een trede en zo kom je steeds hoger in de piramide te staan. Ondertussen kun je uiteraard ook uitgedaagd worden door personen die onder je staan.

Afgelopen zondagochtend konden de jeugdleden rondom het handbalveld elkaar uitdagen met diverse spelletjes. Behalve het ouderwetse sjoelen, blikgooien of hoefijzergooien waren er bijvoorbeeld ook balspellen, touwtrekwedstrijdjes en boogschieten. 

Aan het einde van de ochtend kregen de ‘voorlopige’ winnaars per leeftijdscategorie een prijs. Inderdaad ‘voorlopige’ winnaars, want de PiramideChallenge gaat digitaal nog gewoon door tot aan het einde van de lockdown.

Oliebollenactie op carnavalszaterdag

Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de oliebollenactie op carnavalszaterdag 13 februari. Vanwege de Covid-beperkingen dit jaar helaas geen huis-aan-huis verkoop, maar we houden wel een digitale voorverkoop. De bestelde oliebollen worden dan op zaterdagochtend 13 februari aan huis gebracht. Deze week zal de Orionjeugd voor deze actie gaan flyeren in de gemeente Rucphen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief