: Lion Jan van de Riet draagt de Koffiepakken over aan Margreet Jans
: Lion Jan van de Riet draagt de Koffiepakken over aan Margreet Jans (Foto: Huib van Lent)

Record aantal DE Koffiepakken voor Voedselbank

  Sport en Vereniging

SPRUNDEL - Lionsclub Etten-Leur ‘de Vryeheydt Etten’ was trots op het record aantal van 1217 Douwe Egberts koffiepakken dat ze aan de Voedselbank mochten overhandigen. Deze royale opbrengst was te danken aan al die waardepunten die de inwoners van Etten-Leur, Sprundel, Sint Willebrord en Zundert hebben ingeleverd tijdens de Lions inzamelactie in december en januari.


Voordat Lions Jan van de Riet en Huib van Lent op woensdag 7 april de koffiepakken officieel konden overdragen, maakten ze eerst spontaan deel uit van een menselijk transportketen naar de voorraadzolder. Isabella van de Mooren, zelf voedselbankvrijwilliger, was blij verrast met de enorme hoeveelheid houdbare levensmiddelen die zojuist vanuit de protestante gemeenschap De Baai was afgeleverd. De trap naar de zolder is steil dus kon ze de extra handjes van de kerk en de Lions goed gebruiken. Daarna kon Margreet Jans van het Voedselbankbestuur de rolcontainer met 1217 koffiepakken officieel in ontvangst nemen.

Luxe extraatje

Ze prees de Lions voor deze bijdrage, temeer omdat koffie een luxe extraatje vormt in de voedselbankpakketten. Niet zonder trots noemt ze de vijftien vrijwilligers die elke week weer op woensdag en donderdag de samenstelling en de uitgifte van de voedselbakpakketten aan 120 cliënten verzorgen.

Het is spijtig dat er nog zoveel armoede bestaat in onze regio, zegt bestuurslid Peter Geurtsen. Samen met schuldhulpverlening en Surplus kan de voedselbank gelukkig een opvangnet vormen voor deze mensen.

Voedselbank steunen

Om ook in de toekomst deze bijdrage te kunnen leveren, is een voortvarende aanpak nodig. Zo is de Voedselbank op zoek naar een ruimere locatie voor opslag en distributie tegen een schappelijke (gedeelde?) huurprijs. Ook zoekt men een vast transportmiddel om de levensmiddelen bij de supermarkten en het distributiecentrum op te halen. De voedselbank zou financiële donaties hiervoor bijzonder op prijs stellen. Wilt u de Voedselbank steunen, financieel of als vrijwilliger? Stuur dan een email aan voorzitter@voedselbanketten-leur.nl. En de Lions, onder de indruk van wat ze zagen, hebben toegezegd rond Kerstmis wederom hun inzamelactie te houden.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

CE chauffeur

's Hertogenbosch

Diverse functies

West-Brabant

Technisch werkvoorbereider en een magazijnmedewerker

Oosterhout

Conciërge

Bergen op Zoom

Magazijnier Voltijds m/v

Baarle-Hertog België