Hulpdiensten rukken uit voor man die zendmast aan het demonteren is aan Esdoornstraat
Met een hoogwerker kon de brandweer de antennes veilig stellen.
Met een hoogwerker kon de brandweer de antennes veilig stellen. (Foto: Venema Media)

Hulpdiensten rukken uit voor man die zendmast aan het demonteren is aan Esdoornstraat

  112 Meldingen

STEENBERGEN - De brandweer heeft zaterdagavond antennes veilig moeten stellen aan de Esdoornstraat in Steenbergen. Deze hingen gevaarlijk los nadat een man een zendmast aan het demonteren was. Die man is uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau, omdat hij na de hulp van de brandweer, de zendmast weer inklom.


Een man was zaterdagavond een zendmast aan het demonteren, die hij van een bewoner van de Esdoornastraat had gekocht. Toen even voor 18.30 de antennes gevaarlijk los boven een garage hingen, heeft hij de brandweer ingeschakeld. Met een hoogwerker kreeg de brandweer na enkele uren de antennes veilig naar de grond. 

Toen de brandweer bezig was met het inpakken van hun spullen, klom de man tot hun verbazing opnieuw de zendmast in. Hij wilde nog enkele resterenden onderdelen uit de zendmast halen. Daarop schakelde de brandweer de politie in. De man is zelf uit de mast geklommen, waarna hij door agenten is overgebracht naar het politiebureau. 

Volgens buurtbewoners was de man al enkele dagen bezig om de antennes uit de zendmast te halen. De man zou tijdens het klimmen niet één keer gebruik gemaakt hebben van valbeveiliging. De brandweer heeft de omgeving van de zendmast afgezet omdat het niet zeker is of er niet nog meer onderdelen uit kunnen vallen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief