Afbeelding

Wandelen voor Roparun

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

STEENBERGEN - Zaterdag 24 maart organiseert Roparunteam Door Dik & Dun samen met WSV de Blaar uit Steenbergen hun jaarlijkse Goede doelen wandeltocht. De start en finish is bij het sportpark aan de Seringenlaan 1 in Steenbergen. Er kan voor de volgende afstanden ingeschreven worden: 5, 10 of 15 km start tussen 8.00 en 12.00 uur en 25 km start tussen 8.00 en 9.30 uur. De opbrengst van het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan Stichting Roparun.

In 1995 werd er voor het eerst deelgenomen aan de Roparun, toen nog van Rotterdam naar Parijs. Het team heeft vele teamleden gehad in deze 23 jaar. Desondanks wordt er nog steeds met veel enthousiasme een heel jaar toegewerkt naar de Roparun in het Pinksterweekend. Er wordt in teamverband een sportieve en grensverleggende prestatie geleverd terwijl er geld ingezameld wordt.
Leden van Door Dik & Dun verkopen Roparunloten, we zijn altijd op zoek naar nieuwe sponsoren, en er wordt geld ingezameld door activiteiten te organiseren. Een aantal van deze activiteiten zijn de wandeltocht, de kassenloop, de 10 van Steenbergen, de pubquiz en de verkoop van de paas/kerstbonbons, evenals kerstactiviteiten bij Albert Heijn.
Al het geld dat opgehaald wordt via sponsoring en activiteiten komt ten goede van Stichting Roparun. Deze stichting zorgt ervoor dat de opbrengsten rechtstreeks toe komen aan de kankerpatiënten zelf, om zo de kwaliteit van hun leven zoveel mogelijk te verbeteren. Oorspronkelijk werden projecten van de patiëntenzorg van de Dr. Daniël den Hoed kliniek en het Sophiakinderziekenhuis ondersteund. Inmiddels kunnen, dankzij Roparun gelden, doelen in heel Nederland gerealiseerd worden. Zoals hoofdhuid koel systemen, ontwikkelen en verspreiden van een boek voor jonge kinderen met een ouder met kanker, lotgenoten bijeenkomsten, inrichting van de familiekamer / gespreksruimte van de afdeling oncologie en veel meer (zie www.roparun.nl).

Informatie
Voor meer informatie over Roparun team Door Dik & Dun: ga naar www.dikendunroparun.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief