Zacht lopende en fanatiek hard lopende kinderen uit groep 3 en 4 zetten hun beste beentje voor.
Zacht lopende en fanatiek hard lopende kinderen uit groep 3 en 4 zetten hun beste beentje voor. (Foto: Claudia Koole)

Kinderen in Steenbergen lopen bijna 15.000 euro bij elkaar voor Stichting Roparun

STEENBERGEN - In de Van Gaverenlaan van Steenbergen was het vrijdag even heel erg druk. Niet met verkeer overigens. Deze keer liepen zo'n 1000 kinderen als mini Roparunners voor het goede doel door de straat. Totaal werd er 14.582,50 euro bij elkaar gerend door de sportieve kids.


Sommigen namen de binnenbocht. Anderen deden het rustig aan, aangezien 30 rondjes rennen kinderen aardig moe maakt. En enkelen bleven de vaart erin houden en renden stevig door. "Het doel is om samen te bewegen voor het goede doel, namelijk voor de Stichting Roparun. Dit is de tweede keer dat het evenement georganiseerd wordt in Steenbergen. Vorig jaar is het voor de Dinteloordse scholen georganiseerd in samenwerking met de Dintelstampers", volgens de gemeente Steenbergen.

Wachten

Op het Floraplein waren andere groepen, waaronder de allerkleinsten, zeer fanatiek bezig op springkussens, touwtrekken en andere spellen die met de meesters en juffen werden gedaan. Tussendoor was het pauzeren met een cupcake met rozijnen en slagroom. Maar ook koekversieren behoorde tot een van de activiteiten. Zo wachtten zij hun beurt af om te mogen lopen voor het goede doel. De organisatie van de mini Roparun is in handen van sportcoach Lieke van Dongen, de Roparunteams de Stonemoutainrunners en Door Dik en Dun. Lieke van Dongen: "Ik ben er echt trots op dat zoveel kinderen meedoen met de sponsorloop. Ik hoop dat we een mooi bedrag mogen overhandigen aan Stichting Roparun!" Dat bedrag werd later op de dag inderdaad heel erg mooi. In de avond werd het totale bedrag van maar liefst 14.582,50 euro bekend gemaakt. Coach Lieke van Dongen uitte: "Goed en veel hè?"

Runs

"De kinderen proberen in 30 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes te lopen in de Van Gaverenlaan", laat een communicatiemedewerker van gemeente Steenbergen weten. "De kinderen hoeven natuurlijk niet constant te rennen, maar mogen het op hun eigen tempo doen. Want 30 minuten lopen is al een hele prestatie. Voor de jongste deelnemers is de tijd natuurlijk ingekort." De mini Roparun bestaat uit verschillende runs. Kinderen op uit verschillende groepen mochten op steeds andere tijdstippen lopen. De onderbouw liep in de ochtend en de bovenbouw in de middag.

Doel

'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven' is de slogan van Stichting Roparun. De stichting zegt hierover: "Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, aan vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Er zijn workshops in ziekenhuizen om te leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Of een dagje uit zodat ze even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. Er is een ontwikkeling van 'palliatieve boxen', een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven." De jongeren binnen de gemeente Steenbergen hebben hier aan bijgedragen met hun mini Roparun.

Claudia Koole
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief