Foto: Gemeente Steenbergen

Burgemeester doet klemmend beroep op inwoners

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen heeft een klemmend beroep gedaan op alle inwoners om te helpen voorkomen dat de crisis als gevolg van het coronavrirus de gemeenschap in alle opzichten nog dieper gaat raken.


Van den Belt stelt: "Ons sterkste wapen in de strijd tegen het dodelijke coronavirus zijn we zelf. Van levensbelang is echter wel dat we ons allemaal aan de spelregels houden en geen enkel risico nemen met deze volksvijand. Anders gaan we de strijd onherroepelijk verliezen."

Onthutsend

Uit onderzoek én in de praktijk blijkt tot verbazing van de burgemeester helaas dat velen zich niet of onvoldoende bewust zijn van de noodzakelijke maatregelen. "Die worden dus massaal genegeerd. Onbegrijpelijk! Zelfs simpele hygiënevoorschriften zoals handen wassen en schudden worden nog altijd in de wind geslagen. Onthutsend én levensgevaarlijk!"

Haaks

Volgens Van den Belt lijken met name jongeren te denken dat zij onaantastbaar zijn, maar ook volwassenen zien er kennelijk geen bezwaar in om met hordes tegelijk naar de milieustraat of het strand te gaan. "Helaas zijn er ook in onze gemeente signalen van gedrag dat haaks staat op de verantwoordelijkheid die iedereen moet nemen, om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen."

Drager

Wie nu geen klachten heeft, wil niet zeggen dat hij of zij geen drager is van het virus. "Groot is zodoende het gevaar van een volgende infectiegolf de komende weken en een sterk stijgend aantal doden, dat niemand op z'n geweten wil hebben."

Anderhalve meter

"Wat er nu gebeurt is al meer dan erg genoeg", besluit de burgemeester. "Ik vertrouw erop dat u deze dringende oproep van mij ter harte zult nemen. Wees voorzichtig en houd elkaar vast, maar wél op minimaal anderhalve meter afstand!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorgers

Steenbergen

Vacatures op Nivo

Oss

Installateurs

Volkel

Bezorgers

Bergen op Zoom

Bezorgers

Bergen op Zoom