Stichting Plusbus rijdt voorlopig niet in Steenbergen
Archieffoto: Klaas de Wit

Stichting Plusbus rijdt voorlopig niet in Steenbergen

STEENBERGEN - Vanwege het coronavirus zien verschillende vervoerders zich genoodzaakt hun dienstregeling aan te passen. Ook het openbaar vervoer in Steenbergen heeft daarmee te maken. 


Zo rijdt Stichting Plusbus de komende weken niet. "We hebben dit besluit genomen vooral voor de veiligheid van onze passagiers en van onze vrijwilligers, die zelf ook tot de risicovolle groep behoren", aldus het bestuur van de Stichting Plusbus. "Het is immers onmogelijk om de opgelegde anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren."

Doelgroep

Stichting Plusbus beseft dat juist haar doelgroep door dit besluit getroffen wordt. "Wij zijn er immers voor om onze doelgroep achter de geraniums weg te halen." Op 3 april gaat het bestuur bezien of het besluit moet worden gecontinueerd.

Deeltaxi

De gemeente Steenbergen wijst er op dat iedereen met de Deeltaxi West-Brabant kan reizen tegen het zogenoemde OV-tarief. Voor inwoners in de gemeente Steenbergen die niet met regulier openbaar vervoer kunnen reizen, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten, bestaat de Wmo-pas. Wie geen Wmo-pas heeft en daarvoor in aanmerking wil komen, kun u telefonisch contact opnemen met Vraagwijzer via 0167-541131.

Richtlijnen

De Deeltaxi West-Brabant rijdt van maandag tot en met donderdag tussen 07.00 en 00.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en op zon- en feestdagen tussen 07.00 en 01.30 uur. Vanwege het coronavirus hanteert Deeltaxi West-Brabant ook regels conform de richtlijnen van het RIVM. Uitgebreide informatie hierover staat op de website: https://www.deeltaxi-westbrabant.nl/geen-categorie/afspraken-corona-virus/

Er geldt ook al enige dagen een aangepaste en gewijzigde dienstregeling voor Arriva. Kijk daarvoor op www.arriva.nl/corona

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief