(Archieffoto: Miryam van der Stee)

Oranjevereniging Dinteloord beraadt zich op alternatieve invulling Koningsdag op later tijdstip

DINTELOORD - De aangescherpte maatregelen van de regering om tot 1 juni geen evenementen te houden, treffen ook de activiteiten die gepland waren voor Koningsdag en Bevrijdingsdag op 5 mei. 


Ook Oranjevereniging Dinteloord kan niet anders dan alle festiviteiten op Koningsnacht, Koningsdag en de viering van 75 jaar bevrijding op 5 mei afgelasten. "Gezondheid gaat boven alles, ook al is het voor Oranjevereniging Dinteloord een pijnlijk besluit", meldt voorzitter Hans Bolluijt namens de Oranjevereniging Dinteloord. De voorbereidingen voor de viering waren rond, en het Oranjeboekje bij de drukker en contracten waren al afgesloten.

Loterij

Het Oranjeboekje zal dit jaar niet verschijnen. Sponsors en adverteerders worden hierover benaderd door de Oranjevereniging. Om de gemaakte kosten voor dit jaar enigszins te compenseren, wil de vereniging proberen haar jaarlijkse loterij door te laten gaan. 

Vorm

Voor de Nationale Herdenking op 4 mei wordt een vorm ontwikkeld die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin het land zich op dit moment bevindt. Bolluijt: "In overleg met de lokale overheid hopen wij een programma op te stellen dat rekening houdt met de aangescherpte maatregelen. Wij beraden ons op een eventuele alternatieve invulling voor Koningsdag en 5 mei op een later tijdstip."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief