Afbeelding

Geen dodenherdenking aan Canadezenweg Welberg

Door: Peter Houtepen Algemeen

WELBERG - Op 4 mei blijft de klok stil aan de Canadezenweg in Welberg. De mensen achter de organisatie van de jaarlijkse herdenkingen bij het bevrijdingsmonument hebben besloten om op maandag 4 geen herdenking te houden vanwege de maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus in te dammen.

Praktisch gezien kan volgens de organisatie niet worden voldaan aan de voorwaarde om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. De klepel dient namelijk door twee mensen in de klok gemonteerd te worden, een derde zou bloemen leggen, een vierde wat voordragen, een vijfde filmen, en belangstellenden mogen niet komen. Er zou inbreuk gemaakt worden op het samenscholingsverbod. De klok wordt dus niet geluid. Ieder voor zich kan thuis, in stilte, herdenken.

Wel wordt via de Facebookpagina een diapresentatie van de gebeurtenissen bij de klok vertoond: https://nl-nl.facebook.com/bevrijdingsmonumentwelberg. "Hopelijk bestaat begin november wel weer de mogelijkheid om in gezamenlijkheid te herdenken", aldus de organisatie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief