Foto: Pixabay

Kernvestiging Steenbergen Bibliotheek West-Brabant vanaf woensdag weer open

STEENBERGEN - De kernvestiging Steenbergen van de Bibliotheek West-Brabant opent op woensdag 20 mei weer haar deuren. In de praktijk kunnen er onder de huidige omstandigheden enkel boeken gehaald en gebracht worden. 


Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Vereniging Openbare Bibliotheken werd er onlangs voor gekozen om de vestigingen van Bibliotheek West-Brabant - acht in getal - gefaseerd op te starten. 

Op maandag 11 mei was de vestiging in Roosendaal de eerste bibliotheek die de deuren opende. Deze week gaan ook de andere zeven vestigingen, waaronder die in Steenbergen, terug open. De servicepunten en haal- en brengpunten blijven voorlopig gesloten.

Quarantaine

Bibliotheek West-Brabant hanteert de komende tijd nog aangepaste openingstijden in al haar vestigingen. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat alle boeken in quarantaine moeten. Dit vraagt een bijzondere inspanning van de medewerkers en vrijwilligers die zij niet mogen uitvoeren gedurende de openingstijden. Op Hemelvaartsdag zijn overigens alle vestigingen gesloten.

De kernbibliotheek Steenbergen is op woensdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief