Eigenaresse Wies Noordijk: 'Veel leden blijken het buiten sporten prettig te vinden. Bovendien is het dan binnen minder druk'
Eigenaresse Wies Noordijk: 'Veel leden blijken het buiten sporten prettig te vinden. Bovendien is het dan binnen minder druk' (Foto: FeelGoodClub Dinami)

Corona en sporten: 'We blijven werken met een binnen- en buitenrooster'

STEENBERGEN - Het runnen van een sportschool vereist de nodige creativiteit. Is het niet om leden een gevarieerd pakket te kunnen aanbieden, dan wel bij het omgaan met alle coronamaatregelen. Wies Noordijk, eigenaresse van FeelGoodClub Dinami in Steenbergen: “We blijven straks buitensport aanbieden.”


De komst van het coronavirus maakte niet dat ze bij de pakken ging neerzitten, zo maakt ze duidelijk. “Groepslessen en krachttrainingen hebben we al die tijd online gegeven. Vanaf het moment dat het kon, zijn we ook gestart met buitentrainingen: twee uur ’s ochtends en twee uur ’s avonds. Sinds drie weken hebben we tenten geplaatst, zodat ook bij regen de lessen buiten gewoon door kunnen gaan. Per 1 juli mogen we ook weer naar binnen, maar we blijven werken met een binnen- en buitenrooster. Veel leden blijken het buiten sporten prettig te vinden. Bovendien is het dan binnen minder druk. In het nieuwe protocol staat dat iedere deelnemer aan de zogeheten intensieve lessen maar liefst 10 m2 tot zijn beschikking moet hebben. De intensieve groepslessen gaan we daarom sowieso tot 1 september buiten houden”. Alle coronamaatregelen ten spijt, blijft volgens Wies Noordijk negentig procent van de leden positief. “Een klein deel ervaart het verplicht reserveren als een drempel. We doen er echter alles aan om onze leden aan onze sportschool te verbinden. Zo hebben we compensaties aangeboden en zijn we een leuke handdoekenactie gestart. De leden die ons de hele tijd volledig hebben betaald krijgen ook nog een cadeau.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES