Steenbergen is kampioen kerstkaarten versturen
Foto: Pixabay

Steenbergen is kampioen kerstkaarten versturen

STEENBERGEN - Steenbergenaren doen de meeste kerstkaarten van heel Noord-Brabant op de bus. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Opvallend is dat inwoners van Steenbergen na het Zuid-Hollandse Rozenburg ook de meeste kerstkaartjes versturen van heel Nederland. 


Bavel maakt de landelijke top 3 compleet. Kaartje2go deed onderzoek onder de ruim een miljoen kerstkaarten die in 2019 besteld werden bij de kaartenwebshop.

Noord-Brabant

In Sint Anthonis kunnen ze de meeste kerstkaartjes op de deurmat verwachten. Ook de inwoners van Son en Breugel en Baarle-Nassau ontvangen veel kerstkaartjes. In Tilburg moeten ze het doen met de minste kerstkaartjes. Als gekeken wordt naar alle provincies ontvangt Noord-Brabant na Zuid-Holland en Noord-Holland de minste kerstkaarten. Net als vorig jaar kunnen Flevolanders de meeste kerstkaartjes verwachten. Ook Drenten en Zeeuwen horen de brievenbus waarschijnlijk vaak klepperen rond kerst. In Friesland versturen ze de meeste kerstkaarten.

Pandemie

In opdracht van Kaartje2go deed onderzoeksbureau Marketresponse daarnaast onderzoek naar kerstkaarten sturen in coronatijd. Volgens 59% van de Nederlanders is de pandemie een goede reden om een kerstgroet als ‘Prettige kerstdagen’ wat persoonlijker te maken. Vorig jaar schreef nog 32% een kerstwens waar wat meer tijd in gestoken was. Van de respondenten die kerstkaartjes gaan versturen geeft bijna de helft aan dat corona reden is voor een kaartje. Het onderzoeksbureau deed een representatieve peiling onder 773 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief