Martijn wijst stagiaires de weg in keuken van Zorghoeve Kakelbont
<p>Martijn Zeggelaar, begeleider horeca Zorghoeve Kakelbont.</p>

Martijn Zeggelaar, begeleider horeca Zorghoeve Kakelbont.

(Foto: Christel Schiphorst)

Martijn wijst stagiaires de weg in keuken van Zorghoeve Kakelbont

STEENBERGEN - In de keuken van Zorghoeve Kakelbont zwaait Martijn Zeggelaar (43) de scepter. De van oorsprong sommelier (wijnkenner) stapte enkele jaren geleden over van het restaurantwezen naar de zorghoeve. 


Een beetje door toeval is hij de keuken ingerold, en geeft daar nu les en begeleiding aan de stagiaires Horeca. Iedere dag, wanneer er deelnemers zijn voor de dagbesteding wordt er gekookt en gebakken. Ook met eitjes van eigen kippen, vrije uitloop op de boerderij. “Dit werk bevalt me echt heel; erg goed, het is heel verdienstelijk,” legt Martijn uit. “Het is fantastisch om te zien hoe leerlingen, die net een beetje buiten het MBO vallen, hier een grote ontwikkeling doormaken, dankzij hun stage. Ik vind het prachtig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Bovendien is geen dag hetzelfde, als je bijvoorbeeld met autistische jongeren werkt.”

“Door goede doelen te stellen, is de kans op succes groter en groeit hun gevoel van eigenwaarde en hun zelfvertrouwen, ” zo vertelt de goedlachse kok. “Daarnaast werken we aan beroepshouding, collegialiteit, maar ook op tijd zijn en netjes gekleed op het werk komen. Door de praktijkervaring hier op de zorghoeve wordt het belang van al deze punten duidelijk bij de jongeren. We koken de maaltijden voor de dagopvang en bakken lekkere dingen voor de deelnemers. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en daardoor is elke dag anders. Hier kunnen af-en-toe gekke dingen gebeuren”, lacht hij. “Dat maakt het werk erg leuk.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief