Veel automobilisten houden zich niet aan de aangegeven snelheid op de Steenbergseweg in Dinteloord.
Veel automobilisten houden zich niet aan de aangegeven snelheid op de Steenbergseweg in Dinteloord. Foto: Christel Schiphorst

Snelheidsduivels teisteren Steenbergseweg in Dinteloord

Door: Christel Schiphorst Algemeen

DINTELOORD - Dat een lange rechte weg uitlokt tot wegpiratengedrag is bij iedereen bekend. Dat geldt ook voor de Steenbergseweg in Dinteloord.

 

De Steenbergseweg is de enige ontsluitingsweg is van de kern Dinteloord voor zowel forensenverkeer, landbouwverkeer, vachtverkeer en verkeer met recreatieve doeleinden. Eind maart sprak John van de Merbel, als bewoner aan de Steenbergseweg, in bij de gemeenteraad in het kader van de plannen rondom het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.

Behalve de verkeersintensiteit benoemde hij de snelheid in combinatie met het lawaai: “Het verkeer raast aan onze huizen voorbij met snelheden van 60-80 km/u. Het signaleringsbord staat zelden op een lachend gezichtje. Automobilisten houden zich niet aan de aangegeven snelheid. En het zijn echt niet alleen jongeren… ,“ zo betoogde Van de Merbel in maart van dit jaar.

Een oplossing zou deels gelegen zijn in de aanleg van een oostelijke rondweg om de verkeersoverlast aan te pakken. Daarna kan de Steenbergseweg dan op de schop, tevens met snelheidsbeperkende maatregelen, want anders blijft het een racebaan. Een korte observatie op een zonnige zondag door uw correspondent zorgt voor vele foto’s van motoren, mooie oldtimers, maar ook hardrijders. Opvallend is, dat veel auto’s in de ankers gaan, zodra ze vanuit hun ooghoek de grote fotocamera zien, die hun auto en de snelheid op het matrixbord vastlegt. Rijgedrag is dus wel te beïnvloeden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief