Eefje Nuijten van Natuurmonumenten: 'Over de exacte invulling valt op dit moment nog niets te zeggen'
Eefje Nuijten van Natuurmonumenten: 'Over de exacte invulling valt op dit moment nog niets te zeggen' Foto: collectie Eefje Nuijten

Natuurmonumenten wil samen kijken naar wat wel of niet kan op Fort Henricus

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - “Op Fort Henricus zijn op recreatief gebied best veel mogelijkheden,” weet Eefje Nuijten van Natuurmonumenten. “Zo lang deze maar in balans zijn met de omgeving.”

Natuurmonumenten is eigenaar van Fort Henricus en verantwoordelijk voor gebruik, onderhoud en beheer ervan. Het binnenterrein en de vestingwal toegankelijk voor bezoekers. De buitenkant is bestemd voor de natuur. “Op het water en het riet moeten we zuinig zijn, daar broeden immers vogels,” aldus Eefje Nuijten. Toch staat Natuurmonumenten welwillend tegenover initiatieven die straks meer toeristen naar Fort Henricus moeten lokken. “We hebben ons aan de visie hierop gecommitteerd. Op het ‘binnenplein’ is er best wat mogelijk. Er kunnen bijvoorbeeld groepsactiviteiten en evenementen worden gehouden. Schoolklassen kunnen er een stukje cultuurhistorie proeven. Met elementen daarvan zou je aan de slag kunnen gaan. Bijvoorbeeld door de contouren van vroegere gebouwen te laten zien via begroeiing. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er ook terecht voor natuurbeleving. Het zou mooi zijn als het elkaar zou versterken.Over de exacte invulling valt op dit moment echter nog niets te zeggen.We zijn nog in gesprek met de Gemeente Steenbergen en de ondernemers die ideeën hebben ingediend. Samen kijken we wat wel of niet kan op Fort Henricus. Ik heb er alle vertrouwen in dat we tot een gezamenlijk plan kunnen komen. Dat zou een mooi vertrekpunt zijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief