<p>Esther Prent, wethouder gemeente Steenbergen.</p>

Esther Prent, wethouder gemeente Steenbergen.

(Foto: Caren Vermaat)

Wethouder Esther Prent: ‘Fotografie heeft een verbindende factor’

STEENBERGEN - Op uitnodiging van de Fotoclub Steenbergen opende wethouder Esther Prent afgelopen weekend de foto-expositie in de Gummarusschool te Steenbergen.


Esther Prent vertelt dat ze tijdens de vorige expositie afgelopen november in het Gemeentehuis is gevraagd om deze tentoonstelling te openen als verantwoordelijke wethouder voor kunst en cultuur. Ze zegt: “Kunst is natuurlijk veel meer dan alleen schilderijen en ik vind het heel mooi dat fotografie ook steeds meer als kunst wordt gezien. Vroeger werden foto’s voornamelijk gebruikt als basis om bijvoorbeeld een schilderij te maken, maar tegenwoordig is het een kunst op zich. Ook de AV-series die hier op de expositie worden vertoond is te zien dat foto’s en muziek prachtig samenkomen.

Verwondering

De serie ‘Safari in je achtertuin’ is hier een mooi voorbeeld van. De prachtige foto’s van de insecten in een achtertuin met daarbij de passende muziek nemen je mee in vervoering en verwondering en het laat je meekijken vanuit een ander perspectief. De verschillende AV-series laten ook zien dat het niet alleen foto’s uit verre landen zijn die je raken maar dat er ook dichtbij heel veel te ontdekken valt. Ik ben zelf geen fotograaf maar ik kan heel erg de schoonheid ervan waarderen en fotografie heeft ook een verbindende factor. Zoals je hier op de expositie ook ziet brengt het veel mensen samen en inspireert het mensen om misschien ook wel zelf aan de slag te gaan met fotografie.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief