Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Jaarlijkse herdenking Propeller monument

Door: Caren Vermaat Algemeen

Steenbergen - Vanochtend hielden de leerlingen van groep 8 van de Gummarusschool weer hun jaarlijkse herdenking bij Propeller monument in het park ter nagedachtenis aan de overleden vliegers Gibson en Warwick. 

Directeur van de Gummarusschool, Wietse Visser, vertelt dat hij bij de vorige herdenkingen sprak over de oorlog in Afghanistan en dat hij toen nooit had kunnen bedenken dat we nu heel dichtbij gewoon weer oorlog hebben in Oekraïne. Hij zegt: Oorlog betekent maar 1 ding. Je leeft niet meer onbezorgd en je leeft niet meer in vrijheid. Als je onbezorgd in vrijheid kunt leven is dat het grootste goed wat er is. Met deze herdenking willen we hierbij stilstaan en willen we dat doorgeven aan de nieuwe generaties. Wethouder Esther Prent is ook aanwezig om de kinderen te vertellen over hoe belangrijk het is om van de geschiedenis te leren en om het verhaal van de oorlog en Gibson en Warwick mee te nemen. 

De kinderen lazen vervolgens brieven voor waarin zij hun gedachten en gevoelens over de oorlog hadden opgeschreven. Samen met de wethouder legden zij twee kransen bij het monument om vervolgens door te gaan naar de Steenbergse begraafplaats om de graven van Gibson en Warwick te bezoeken.

In verband met het overlijden van Queen Elizabeth, zal er vanavond geen herdenking vanuit de Engelse bezoekers plaatsvinden dit jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief