Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Tot hier en niet verder!

Door: Remko Vermunt Actueel Column Burgemeester

Dag in, dag uit wordt er door er velen hard gewerkt om onze gemeente nog mooier te maken dan 'ie al is. Zo hebben scholieren en vrijwilligers onlangs weer massaal het zwerfafval opgeruimd en wordt in Steenbergen-Zuid alles gedaan om deze mooie wijk er nóg beter uit te laten zien en toekomstbestendig te maken. Waterleidingen, rioleringen, bestrating, straatmeubilair en groenvoorziening; alles komt aan bod. Steenbergen-Zuid ligt er straks weer bij om door een ringetje te halen en om, als bewoners, trots op te zijn.

Helaas denken één of meerdere personen daar kennelijk anders over. Al geruime tijd kampt Steenbergen-Zuid met vandalisme aan en sabotage van publieke eigendommen en met brandstichtingen bij verenigingen en particulieren. Vorige week zijn er pas geplante boompjes vernield, afgelopen weekeinde werd het huis beklad van een actief lid van buurtpreventieteam Striene-Zuid, en in de nacht van maandag op dinsdag ging er weer een tuinhuisje in vlammen op… Hoe hard we als gemeente, in samenwerking met het buurtpreventieteam, politie en justitie ook ons best doen; we krijgen de vinger er niet achter wie deze wandaden op zijn, haar of hun geweten hebben.

Als burgemeester ben én voel ik me verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en wil ik er alles aan doen dit probleem de wereld uit te helpen. Ik vraag u daarom nogmaals ogen en oren goed open te houden en ons – gemeente en politie – in te seinen als u iets verdachts opmerkt.

Boven alles roep ik hierbij echter ook de dader(s) op om zo dapper te zijn naar voren te treden. Tot hier en niet verder. Wat je ook dwars zit, laat het me weten, dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken. Met vandalisme los je niks op en uiteindelijk ben je toch een keer de sigaar. Maar ik ben ook jouw/jullie burgemeester en mijn deur staat voor iedereen open.

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief