Binnen in De Buitelstee speelt nagenoeg het laatste team terwijl buiten feest wordt gevierd
Binnen in De Buitelstee speelt nagenoeg het laatste team terwijl buiten feest wordt gevierd

24-uurstoernooi FC Lattentrappers steunt Tinkerbel

Door: Claudia Koole

DINTELOORD - Voor de 7e keer werd het 24-uurstoernooi FC Lattentrappers georganiseerd in sporthal De Buitelstee te Dinteloord. Stichting Tinkerbel stond deze keer centraal. 32 teams deden er mee. Er is € 8503,60 opgehaald voor Tinkerbel.

Bestuurslid Erik Bolluijt: "Deze keer deden er teams mee uit Amsterdam en Alkmaar."

"We hebben een beetje geprobeerd er een festival van te maken", laat Erik Bolluijt weten. Hij duidt op het feest dat vooral buiten sporthal De Buitelstee in Dinteloord plaatsvindt. Want de zomerse temperaturen zorgen voor een vakantiesfeer. "We hebben ook een fantastische samenwerking met het volleybaltoernooi. Dat is om nog meer sfeer te maken." En die sfeer is er. Letterlijk dag en nacht wordt er door gevoetbald, zelfs onder de wedstrijden van het WK voetbal als de kwartfinale's worden gespeeld. Maar niemand hoefde dit te missen. In het café was een groot scherm aanwezig om in partysferen de wedstrijden te volgen.

Verkoeling

"Voor de eerste keer hebben teams uit Amsterdam en Alkmaar zich ingeschreven", vertelt Bolluijt enthousiast. "Ze beginnen ons te vinden." Over het algemeen is het 24-uurstoernooi FC Lattentrappers goed verlopen op één incident na. Bolluijt: "Eén speler is wel flink door z'n enkel gegaan, maar verder is het heel goed gegaan. We mogen niet klagen. Het weer is natuurlijk ook fantastisch." Bij goed weer hoort ook verkoeling. "We hebben hier onze handigheidjes voor. Dat is op tijd je rust pakken en goed blijven drinken en gewoon goed naar jezelf luisteren." Om die nodige rust te pakken in de late en nachtelijke uren, daar is ook aan gedacht. Op het terras is een grote lounge & chill gesitueerd.

Sfeerimpressie

Vanwege het warme weer ging yoga in de ochtend niet door. Erik Bolluijt: "We hebben een grote container gevuld met water. Yoga is niet doorgegaan, maar er is aquarobics gehouden." In het mulle zand is het ploeteren geblazen door de teams die onder hete zonnestralen beachvolleybal spelen. "Dit is heel goed voor de sfeerimpressie en om meer geld op te halen", vertelt Erik Bolluijt. Dat geld wordt zeker opgehaald, want aan het eind van het 24-uurstoernooi FC Lattentrappers staat de teller op maar liefst € 8503,60 voor Stichting Tinkerbel. Deze stichting zet zich in voor zieke kinderen door hart- en droomwensen van deze kinderen te vervullen. Het doel hierbij is om vreugde te brengen bij het kind en diens familie in een moeilijke periode.

Trekpleister

Het 24-uurstoernooi FC Lattentrappers is groeiende. Niet alleen het regionale wordt langzamerhand vervangen door het nationale aangezien teams uit grotere steden zich inschrijven. Ook de speciale camping FCLT voor dit toernooi groeit uit z'n campingjasje. Die was dit jaar groter opgezet. Samen met een Pool Party, een Hot Tubby, de Silent Disco, de Karaoke en de Lounge & Chill is het toernooi een steeds grotere trekpleister aan het worden voor het goede doel. [l]

De zomerse temperaturen maken het 24-uurs toernooi FC Lattentrappers tot een exotisch feestje


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief